Öne Çıkanlar Bursa Kocaeli düzensiz göçmen Yalova Tekirdağ

Ege İhracatçıları'nda Eskinazi güven tazeledi

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi EİB Koordinatör Başkanlığına tekrar seçildi.İZMİR (İGFA) - Ege İhracatçı Birlikleri’nde 1 Nisan 2022 tarihinde başlayan genel kurul maratonu Koordinatör Başkanlık seçimiyle sonuçlandı. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi EİB Koordinatör Başkanlığına tekrar seçildi. Eskinazi, EİB bünyesindeki 8 bin 500 ihracatçının önümüzdeki dört yıl temsilcisi olacak.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak 2022-26 döneminde EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı olarak görev yapacaklar. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık ise; EİB Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Başkanı olarak belirlendi.

EİB’de 2018-22 döneminde çok uyumlu bir dönem geçirdiklerini, 4 yıllık süreçte EİB’nin ihracatını yüzde 35’lik artışla 13 milyar dolardan 17,5 milyar dolara taşıdıklarını dile getiren Jak Eskinazi, “Aynı uyumu 2022-2026 döneminde de sürdürme kararlılığındayız.  İnovasyon, Ar-Ge, Tasarım, Sürdürülebilirlik, Mesleki Eğitim, Dijitalleşme önümüzdeki dört yıl yoğunlaşacağımız konu başlıkları olacak. 4 yıl boyunca yürüteceğimiz çalışmalarla 2026 yılında EİB’nin ihracatını 25 milyar doların üzerine çıkarma çabası içinde olacağız” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263