banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Ev Tekstili sektörü İstanbul’da buluşuyor

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, 17 Mayıs’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. BURSA (İGFA) - Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi tarafından düzenlenen HOMETEX, 17-21 Mayıs tarihleri arasında tüm dünyadan gelecek sektör profesyonellerini ağırlayacak.

Yıllık 3,1 milyar dolarlık ihracat kapasitesine sahip olan Türk ev tekstili sektörünün dünyaya açılan kapısı olan fuarda bu yıl “sürdürülebilirlik” teması ön planda olacak.

11 salonda toplam 200 bin metrekarelik alanda düzenlenecek HOMETEX’te oluşturulacak “İlham Alanları”nda perde, perde aksesuarları, tül, döşemelik kumaş, mutfak ve yemek odası tekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odası tekstili gibi çok çeşitli ürün grupları sergilenecek. Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarının oluşturacağı “Designer Box”larda ise tasarımcılar, firmaların ürünlerini kendi yorumlarıyla harmanlayacak.

Ünlü İtalyan tasarımcı Andrea Dall’Olio, Omar Baban, Erdem Akan, Ahu Barut, Cenk Mommarje gibi isimler fuara özel trend sunumları gerçekleştirecek.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

Fuarda ayrıca fikirleriyle fark yaratan girişimciler için de ayrı bir alan oluşturulacak.

Yüzlerce yerli ve yabancı markanın katılımıyla düzenlenecek HOMETEX kapsamında gerçekleştirilecek alım heyetleri de firmalara yeni ihracat ve iş birliği imkanları sunacak. Çok sayıda ülkeden potansiyel alıcıların geleceği 5 günlük fuar kapsamında 1 milyar dolarlık iş hacminn hedeflendiği kaydedildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263