banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

GastroRize’de mutfağın lezzetleri buluşacak

RİZE (İGFA) - Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 1-3 Temmuz'da Rize'de yapılacak olan "GASTRO RİZE" tanıtım günlerini Ramada Otel’de Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç ve GastroRize Organizatörü Gökmen Sözen’le düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. Toplantı Rize Mutfağının lezzetiyle marka haline gelen “Çırıhta” yapımı ve Basın mensuplarına ikramla başlatıldı.

Üç gün boyunca yerli ünlü şeflerin katılımlarıyla “Gastronomide Yerel Coğrafya’nın Önemi” , “Gastroekonomi Perspektifinden Tarımsal Üretim” , “Otellerde Yöresel Yemek Günlerinin Turizme Katkısı”, “Rize Mutfağı’nda Markalaşmanın Önemi”, “Bölgesel Ürünlerin Zincir Marketler Adaptasyonu” başlıkları ile alanında uzman katılımcılarla sektörün önde gelen temsilcilerinin yer alacağı oturumlarla gerçekleşecek.

Şehirlerin imarı ve ihyasının sadece alt ve üstyapılardan ibaret olmadığını belirten Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "GastroRize adımı gelecek yıllarda da genişleterek, satışı pazarlamasını da; Rize Karayemişi, Rize Mandalinası, Rize Pepeçurası, Rize Böreği, Rize Böğürtleni, Rize Likapası (Mavi yemiş) vb. diye beğendiğimiz lezzetleri Türkiye ye ve Dünya'ya tanıtırarak karşılık bulmasını sağlayabiliriz. Yaptığımız bu anlamlı ve Rize'mize çok büyük katkısı olacağını düşündüğümüz çalışmanın hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263