banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

Kırmızı et piyasasına yeni düzenleme

Et ve Süt Kurumu (ESK), 2 Nisan-1 Mayıs arasında ESK tarafından satış ve kesimi yapılan sığırlar için yetiştiricilere 2 bin 500 TL/baş destekleme ödemesi yapacak.ANKARA (İGFA) - Et Piyasasının Düzenlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması, besici ve tüketicinin korunması, fiyat dalgalanmalarının önlenmesi ve Ramazan ayı için et piyasasının düzenlenmesi amaçlandı.

Buna göre Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından kesimi ve satışı yapılan sığırlar için yetiştiricilere sığır başına 2 bin 500 lira ödeme yapılacağı kaydedildi.

2 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere bugün itibariyle yürürlüğe giren karar kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli olan kaynağın Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2022 yılı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacağı kaydedildi. Destekleme ödemelerinin, ödemeye esas icmalleri elektronik ortamda Ziraat Bankası'na iletilmesi ile birlikte kaynağın bankaya aktarılmasından sonra yapılacağı ve bankanın hizmetlerinden ötürü ödenen tutarın binde 2'sinin komisyon olarak alınacağı kaydedildi.

Kararın detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263