Öne Çıkanlar çorlu EMITT gençlik merkezi Şahin Lalapaşa

TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle TOKİ tarafından gerçekleştirilen “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” ile vatandaşlar 240 ay sabit taksitle ev sahibi olabiliyor. Peki TOKİ kura çekilişi için bir duyuru yayımlandı mı?

Türkiye genelinde inşa edilecek proje kapsamında vatandaşların konut finansmanı hem kamu hem de katılım bankaları tarafından sağlanıyor.

TOKİ ÇEKİLİŞLERİ NE ZAMAN?

TOKİ ev başvurusunda bulunan ev sahibi adayları, TOKİ kura çekilişinin yapılması için merakla bekliyor. TOKİ'den yapılacak bir duyuruyu merakla bekleyen ev sahibi adayları, TOKİ kura çekilişi ne zaman olduğuyla ilgili aramalara yoğun ilgi gösteriyor. TOKİ kura çekilişi için henüz bir tarih verilmedi.

TOKİ'den yapılan açıklama şöyle:

TOKİ’den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İdaremizin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projeleri de sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263