Club Brugge maçı sonrası ve Fenerbahçe maçı öncesi yapılan rotasyona rağmen Galatasaray 3 puana yakındı. Skor 1-0’ken farkı 2’ye çıkarıp maçı kapatma şansı futbolcuların hovardalığı sebebiyle kaçınca futbolun yazısız ama en temel kuralı devreye girdi; atamayana atarlar.

Tempo Sorunu

Galatasaray bu sezon tempoyu yükseltme konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Ndiaye ve Onyekuru’nun kattığı dinamizm şu ana kadar yeni transferler tarafından ikame edilebilmiş değil. Tempo yükselmeyince rakip savunmanın düzenini bozmak konusundaki seçenekleriniz daralıyor. Buna rağmen dün Galatasaray gerek duran toptan gerek çok adamla üzerine gelen Yeni Malatyaspor’a karşı Avrupa’nın en yavaş karşı ataklarıyla pozisyon yakaladı. Yani aslında düşük tempoyla da Malatya gibi zorlu bir deplasmandan 3 puanla çıkılabilirdi.

En İyi Oyuncular

Türkiye Ligi’nin çok üstünde bir kadro kalitesine sahip takımın en iyi 2 oyuncusu kaleci Muslera ve sol bekten bozma sol iç oyuncusu Ömer Bayram’sa bir yerlerde büyük bir hata var demektir.

Feghouli’ye olan bağımlılık hala devam ediyor. Usta oyuncunun olmadığı ya da kötü oynadığı maçlarda Galatasaray sahadan galip ayrılamıyor.

Oyuna Müdahale

Kenar yönetimine büyük eleştiri getirmek lazım. Galatasaray senenin başında Emre Mor diye treni kaçırmak üzere olan bir oyuncu aldı ama teknik heyet çocuğun özelliklerinin farkında değil sanırım.

Oyuncuyu, belki de ligde yarı saha savunmasını en iyi yapan takım olan Konyaspor’a karşı ilk 11 başlatmak ne kadar büyük bir hataysa dün de 65 gibi sahada gölge gibi gezen Adem’in yerine oyuna almamak o kadar büyük hata. Birincil özelliğini kullanabileceği bir oyun oluşmuş çünkü Emre’nin. Malatya 7-8 kişi ile gelirken arkada büyük boşluklar bıraktı ama biz televizyondan izledik hoca da locadan.

Ligin en büyük topçusu Falcao, Kasımpaşa maçında fiziksel olarak gayet hazır olduğunu bize göstermişti ve Brüksel deplasmanında da sahadaki yerini almıştı. Ama Kolombiyalı usta golcü dünkü zorlu deplasmanda sahada yoktu. Malatya deplasmanı Falcao’yu dinlendireceğiniz bir deplasman mı? Sonuçtan da anlayabileceğimiz üzere hayır.

Fenerbahçe maçına saklamaksa sebep maça daha 6 gün var.

Oyuncu, Club Brugge maçından yorgun döndüyse Club Brugge-Galatasaray maçı Şampiyonlar Ligi haftasında oynanan 16 maçın içinde en az koşulan 2. maç.

Dünkü kadro ve oyun içi hamleler, Fatih Terim kalibresine yakışmayan bir hatalar bütünü.

Falcao oynamadı diye Andone’nin Babel’in o golleri kaçırması mı lazım tabi ki hayır ama ligin şu durumunda Galatasaray sahaya en güçlü kadrosuyla çıkmak zorunda.

Futbol kaçırmanın atmaktan zor olduğu pozisyonlarda şımaranları cezalandıran bir oyun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263