Fenerbahçe evinde Ankaragücü’nü yenerek derbi öncesi moral depoladı. Maça hızlı başlayan Sarı Kanarya kronometreler 01:58’i gösterdiğinde skoru 2-0’a getirmiş olabilirdi. Deniz Türüç’ün maçın başındaki hovardalıkları Ankaragücü’nün en büyük yardımcısıydı. Fırsatlardan yararlanamayan Fenerbahçe alışılagelmiş bir savunma hatasıyla mağlup duruma düşse de hatanın sorumlularından biri olan Zanka ile kısa bir süre sonra skoru eşitledi. İkinci yarı yine rakip kaleye çadır kuran ev sahibi ekip, bay gol pası Max Kruse’nin çok şık ortasında sezonun yükselen yıldızı Vedat Muriqi ile skoru 2-1’e getirdi. Kalan dilimde gol sesi çıkmayınca Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray deplasmanı öncesi 3 puan alarak derbi mesaisine moralli girdi.

Kadıköy Futbolu

Bir klasik haline gelme yolunda hızla ilerleyen Kadıköy Futbolu, dün yine kendisini gösterdi. 2. bölgeden 3. bölgeye çok hızlı geçen, geniş alana yayılan hücumcuların birdenbire ceza sahası içine kümelenmesiyle birlikte rakip savunmanın dengesini bozmak üzerine kurgulanmış bir oyun anlayışından bahsediyoruz. Fenerbahçe saha içi görüşü iyi, doğrudan pas atmaya mahir merkez orta saha oyuncuları ve topu ileri taşıyabilen, gol vuruşu iyi olan kanat oyuncularına sahip. Üstün Alman teknolojisi ürünü Max Kruse zaten birçok oyun planını uygulayabileceği bilgi ve yeteneği kütüphanesinde bulunduruyor. En uçta da çalışkanlığı ve iş disiplini son derece yüksek bir golcü olunca bu planın işlemesi kolay hale geliyor. Böyle bir hücum gücü ve planına sahip Fenerbahçe için savunma konusunda aynı seviyede plan ve uyumdan bahsetmek imkansız. Takım, 16.cı dakikaya 3-0 önde girebilecekken 1-0 geride girdi. Zanka yenilen gole çok çabuk cevap vermese oyun krize de gidebilirdi. Fenerbahçe kendi işini zorlaştırdığı maçta Emre-Kruse-Muriqi üçgeniyle ikinci golü buldu. Garry’nin sakatlanmasıyla oyuna giren Emre yine farkını yarattı. Orta sahada kurgu değişikliğine giden Ersun Yanal, Tolga’yı sol öne attı ki sanıyorum onu Türk Telekom Arena’daki maçta da o bölgede göreceğiz.

Mezzala Tolga

Ciğerci, geçtiğimiz sezonun sonunda, nükseden sakatlıklarla daha fazla boğuşamayıp kramponlarını astığını açıklasa sanırım kimse şaşırmazdı. Şimdilerde Tolga ilk 5 maçın 5’inde de sahaya ayak basacak istikrara sahip. Oradan buraya gelmek takdire şayan bir azim ve teknik heyet başarısıdır. Ankaragücü maçında Rodrigues’in sakatlanmasıyla birlikte Galatasaray deplasmanında Tolga’nın sol kanatta oynamasına kesin gözüyle bakılıyor. Tolga, İtalyanların mezzala dediği, yarı orta saha yarı kanat pozisyonunda oynayan, hücum presi seven, rakip beki ve iç oyuncusunu rahatsız eden oyuncu sınıfına giriyor. Derbide onu bu rolde görecek olmamız çok olası.

Savunmanın Merkezi

Geride kalan 5 haftada savunmanın merkezi kırmızı alarm veriyor. Takım sadece ilk hafta Gazişehir mücadelesinde kalesini gole kapatabildi. Galatasaray deplasmanındaki savunma kurgusu maçın gidişatı hakkında belirleyici olacak. Adil Rami’nin dünkü 45 dakikada henüz hazır olmadığı görüldü. Tahminler Ersun Yanal’ın Zanka-Jailson tandemiyle oynayacağı yönünde.

Ancak, Zanka-Rami ikilisi ağır ve tek hamle oyuncuları olmalarına rağmen Fenerbahçe’de yerleşik takım savunmasını oynayabilecek en iyi ikili. Fenerbahçe’nin Galatasaray deplasmanında merkez orta saha oyuncularını rakip kalenin 30 metre, stoper ikilisini de rakip kalenin 45 metre uzağında konumlandırmayacağı gerçeğini göz önünde bulundurduğumuzda, Altay, Zanka-Rami, Gustavo-Emre blokları birbirine daha yakın olacak. Fenerbahçe bu yarı saha mimarisiyle Galatasaray gibi bu sene yetenek havuzu ne kadar arttıysa da temposu o kadar düşen rakibe karşı savunmada ters ayakta yakalanmayacaktır. Benim görüşüm derbiye Zanka-Rami ikilisiyle çıkılması gerektiği yönünde.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263