Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Piyasaların yönü

BIST100… Global Risk İştahındaki Zayıflığa Rağmen, BIST Olumlu Ayrıştı… Borsa İstanbul yeni haftaya yatay yakın başladıktan sonra banka hisselerindeki yükselişin öncülüğünde günü %0.99 değer kazancıyla 1,447 puandan tamamladı. 14 Haziran’da Brüksel’deki NATO zirvesinde görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinde geniş kapsamlı konuların ele alınacağı bilgisi verildi. Global piyasalardaki enflasyon endişeleri ve merkez bankalarının para politikasını sıkılaştıracağı beklentileriyle birlikte Perşembe günü açılanacak ABD tüketici enflasyonu piyasa gündeminde ön plana çıkıyor. Dolar TL kurundaki yatay görünüm, CDS risk primimizin 400 puan altına gerilemesiyle birlikte endeksin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapması beklenebilir.

USDTRY… Yatay Bir Seyir İzliyor… Gelişen ülke para birimleri ekonomik toparlanma ümitlerinin gölgesinde dolar karşısında değer kazandı. Dolar TL kuru 8.59 seviyelerine kadar geriledi. Geçen haftaki tarihi zirvesine yakın seyreden Dolar TL kurunda önümüzdeki hafta üç önemli gelişme TL varlıklar açısından oldukça kritik olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden’ın görüşmesi, TCMB ve FED toplantıları.

EURTRY… 10.50 Seviyesinin Üzerinde Tutunmaya Çalışıyor… Euro TL kuru haftanın ikinci gününde yatay seyrini devam ettirirken, 10.50 seviyesinin üzerinde tutunma çabası içerisinde.

EURUSD… 1.22 Seviyesi Altında Baskı Altında… Almanya’da fabrika siparişleri yükseliş beklentilerine rağmen bir önceki aya göre geriledi. Piyasalar bu hafta ECB toplantısında enflasyon ve varlık alım programına ilişkin mesajları takip edecek. Euro Dolar paritesi Amerikan dolarının toparlanmasıyla birlikte 1.22 seviyesinin altında kalmaya devam etti. Enflasyon endişeleri, Çin’den gelen veriler ve FED ‘in bir sonraki adımına yönelik tahminler, Euro Bölgesi ve Almanya’dan gelecek önemli veriler öncesinde parite üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

XAUUSD… Tüketici Enflasyonu Verisi Öncesinde Yükseldi… Perşembe günü açılanacak ABD tüketici enflasyonu verisi öncesinde global altın fiyatları geçen haftanın son işlem günündeki kayıplarını geri almaya yöneldi. Varlık alım programının azaltılmasının konuşulduğu bir ortamda beklentilerin üzerinde gelebilecek bir tüketici enflasyonu verisi altının geleceği için kritik olması beklenebilir.

GLDGR… Ons Fiyatındaki Yükseliş Gram Altına Destek Oldu… Dolar TL kurundaki gerilemeye rağmen global altın fiyatlarındaki yükselişin etkisinde yatay bir görünüm sergilemeyi sürdürüyor. Global vergi ve enflasyon endişelerinin ons fiyatına destek olması ve Dolar TL kurundaki yükseliş trendi gram altın fiyatlarında yukarı yönlü eğilime destek sağlamaya devam etmesi beklenebilir.

BRENT… Risk İştahındaki Düşüşle Son Yılların En Yüksek Seviyelerinden Geri Çekildi… Global ekonomik toparlanma beklentileriyle varil fiyatı vadeli piyasalarda 70 $ seviyesinin üzerine çıkan Brent petrol yeni haftada satıcılı bir görünüm sergiliyor.

S&P500… Perşembe Günü Gelecek Enflasyon Verisi Öncesinde Bekle ve Gör Havası Var… ABD’de hisse senedi endeksleri Yellen’ın değerlendirmeleri sonrasında yeni haftaya yataya yakın ekside başladıktan sonra günü %0.08 değer kaybıyla 4,227 puandan tamamladı. S&P500 vadelileri haftanın ikinci işlem günü öncesinde yatay bir görünüm sergilemeyi sürdürüyor.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263