Öne Çıkanlar Bursa Kocaeli düzensiz göçmen Yalova Tekirdağ

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde "Bilim Benim Projesi"nin açılış töreni yapıldı.

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Belediyesi ile Bilim ve Sanat Merkezince TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında yürütülen projede dezavantajlı öğrenciler tarafından deneysel arkeoloji, bitki anatomisi, heykel çalışması, kromotografi, şekil hafızalı polimer, gösteri deneyleri, mimari örüntü çalışmaları yapıldı.

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ile Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) okul bahçesinde oluşturulan alanlarda görev ve sorumlulukları hakkında öğrencilere bilgiler verilerek olaylarda kullanılan ekipmanlar tanıtıldı.

Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bilim Benim Projesi"ni önemsediklerini söyledi.

Projede dezavantajlı öğrencilerin bilim ve sanat alanındaki bilgilerini arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Akın, yeni beceri kazandırarak topluma daha faydalı nesiller yetişmesini sağlamak istediklerini belirtti.

Proje bedelinin 53 bin lira olduğunu aktaran Akın, iki gün sürecek projede 95 atölye çalışmasının gerçekleştirileceğini kaydetti.

Dezavantajlı öğrencilerin bilgi açısından ulaşmakta zorluk çektiği alanlarda da tanıtımlarının gerçekleştirileceğini bildiren Akın, ''Sadece bilim sanat değil görsel de çok önemli. Öğrenciler olay yeri inceleme polislerinin ne iş yaptığını bilmiyor, arkeolojik kazı nasıl yapılır, amacı nedir bunu bilmiyor. AFAD'ın sadece ismini biliyor ve araçlarını görüyor. Görevlerinin ne olduğunu hangi alanlarda aktif olduğunu bilmiyor. Bu proje sayesinde onları tanıtıyoruz. Başarılı çalışmalar oluyor. Çocuklar çok değişik etkinliklerle karşı karşıya. Bu sadece bir rehberlik onlar için." diye konuştu.

Proje yarın sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
TörenProjeBilim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263