Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Adalet Bakanlığı 'adli veri bankası' kuracak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlık olarak adli veri bankası kurma kararı aldıklarını açıkladı. ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruları yanıtladı.

Adli Veri Bankası ile ilgili çalışmaların başladığını kaydeden Bakan Bozdağ, "Burada Google gibi bir düzen kuruyoruz. Bu düzenin içerisinde de örneğin bir cinsel istismar suçu işlendi. Bastınız nerede işlendi hangi il, hangi ilçe, hangi sokak, hangi cadde, hangi saat, yaz, kış, mevsim, işleyenin eğitimi mesleği, mağdurun eğitimi mesleği bütün bunları tabloda göreceksiniz. O zaman gördüğünüz de işte diyelim bir yerde bu suç oranı yüksek. O zaman o yerdeki eğitim, o yerdeki diyanet, o yerdeki sosyal çalışmacılar, psikologlar, devletin ilgili birimleri oraya bir özel ilgi gösterecek ve orada ayrı bir eğitim politikası izlemesi veya ayrı bir sosyal çalışma yapması gerekecek" dedi.

SUÇUN ORTAYA ÇIKMASINI ENGELLEMEK İÇİN ÖNLEYİCİ TEDBİRLERE AĞIRLIK VERMEMİZ LAZIM

Cezayla suçların işlenmesini önleyen dünyada hiçbir ülke olmadığını ifade eden Bakan Bozdağ, cezanın caydırıcılığına önem verilmesi gerektiğini belirterek, diğer yandan da bu suçları önleyici hukuk mantığı çerçevesinde işlenmesini önleyen mekanizmaları güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ailelerin de bu işe çok önem vermesi gerketiğini kaydeden Bozdağ, "Aile işin üzerinde duracak. Okul duracak, Diyanet Bakanlığı duracak, Aile Bakanlığı duracak ve devletin bütün birimleri duracak medyada duracak. Hepimiz hassas olursak buradaki kişileri kınayan, kötüleyen, bu işi yapanları dolayısıyla iyileri iyi örnekleri öne çıkaran işler yaptığımızda, kötüleri azaltır iyileri çoğaltırız" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263