Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama Novartis Onkoloji Türkiye tarihi çarşılar

Bakan Kirişçi’den Expo 2023’e tam not

Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr  Vahit Kirişçi, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere geldiği baba ocağı Kahramanmaraş’ta Onikişubat Belediyesi tarafından yapılacak olan Expo 2023 Rekreasyon alanında incelemelerde bulundu. TURAL ŞAHBAZLI( KAHRAMANMARAŞ İGFA) Expo 2023 Kahramanmaraş projesini Bakan Kirişçi ve beraberindekilere anlatan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: “ Expo 2023, gerçek anlamda Kahramanmaraş’ı küresel bir vitrin haline getirecek, endüstri ürünlerini, kültürel zenginliklerini ve geleceğe yönelik vizyonlarını dünyaya tanıtacak önemli bir fırsat. Hem Kahramamaraş’ımızın hem de Türkiye’mizin markalaşması ve kalkınmasını sağlayacak EXPO 2023, şehrin altyapı, ulaşım ağları ve misafir kapasitesinin artırılmasını sağlarken, yeni istihdamla birlikte sanayicilerimizin, küresel iş ve yatırım çevresini geliştirecek” dedi. 

Devlet bütçesinden bir lira dahil harcamadıklarının altını çizen Başkan Mahçiçek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız bize bir büyükelçi tayin etti. Riyad Büyükelçisi Erdoğan Kök’ü EXPO projemiz için tayin etti. EXPO’nun uluslararası ilişkileri ile ilgilenecek. Devletimiz adına diğer ülkeleri büyükelçimiz davet ediyor. Şimdiye kadar bir bölümünü tamamladık. İnşallah önümüzdeki seneye kadar tamamını bitireceğiz. Şu zamana kadar devletten bir TL bile almadık. Projenin tüm giderlerini Onikişubat Belediyesi karşıladı. 3-5 yıl önce Antalya’da EXPO olmuştu. Orada 2 buçuk milyar TL harcadılar. Şimdi bakımını yapamıyorlar. Bu projenin sürdürülebilir olması gerekiyor. Sürdürülebilir hale getirebilmemiz içinde buraya harcadığımız masrafı buradan elde edeceğimiz gelirlerle sağlanması gerekiyor. Hesaplarımıza göre buradan bize yıllık 15-16 milyon TL para gelecek. Bakım masrafları ise 7-8 milyon TL olacak. Sistem kendi kendini döndürecek.”

Expo 2023 Kahramanmaraş projesini çok beğendiğini ifade eden Bakan Kirişçi: “Hepimiz mutlaka eser bırakmak için, hizmet görev süremiz içinde en iyi hizmeti vermek durumundayız. Kahramanmaraş’ımız bu hususta öncü olan nadir şehirlerimizden biridir. Bugün de Onikişubat Belediyemiz tarafından yapılacak olan Expo 2023 Rekreasyon alanında incelemelerde bulunduk. Güzel bir organizasyon olacaktır. Kahramanmaraş’ın tanıtımı için büyük bir proje. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263