Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Bakan Koca: Bulaş riskinde maske alışkanlıklık haline gelmeli

Çeşitli temaslarda Aydın'da bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapalı alanda maske zorunluluğunun kalkmasına ilişkin, bundan sonraki süreçte bulaş riskinde maske takılmasının alışkanlık haline gelmesi gerektiğini söyledi. AYDIN (İGFA) - Çeşitli ziyaretler kapsamında Aydın'a giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ziyaretlerine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'dan başladı.

Ziyaret sonrasında Aydın'daki sağlık yatırımlarına yönelik Valilik'te açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Aydın'ın sağlık alanında her geçen yıl artırdığını ifade eden şehir hastanelerinin öneminin pandemi döneminde daha da iyi anlaşıldığını söyledi. Aydın ve ilçelerindeki sağlık yatırımlarına ilişkin müjdeler de veren Bakan Koca, vatandaşların nitelikli sağlık hizmetlerine erişebilmesine sağlayacaklarını kaydetti.

Bakan Koca, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bilim Kurulu'nun son toplantısını dün gerçekleştirdiğini anımsatan Bakan Koca, "Sadece ulaşım ve sağlık kuruluşlarında vaka sayısı binin altına inene kadar maske kullanımı onun dışında hiç bir alanda maske kullanımı olmayacak şeklinde açıklama olmuştu. Bunun içine uçaklar da, eğitim de, kapalı alanlar da tüm kurumlar girmiş olur" dedi.

Maskenin koruyucu olduğunu bir enfeksiyon durumunda bir başkasına bulaştırmada önleyici olduğunu anımsatan Bakan Koca, "Bundan sonraki süreçte herhangi bir vatandaşımız üst solunum yolu enfeksiyonu hisseder durumda olursa bir başkasına bulaştırmamak için maskesini takıyor olmalı, bu bizim için bir alışkanlık olmalı. Biz maskenin koruyucu olduğunu, bulaş riskini önlediğini biliyoruz" diye konuştu.

https://youtu.be/PdtsVQZMylQ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263