Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Bartın'a 310 milyon liralık eğitim yatırımı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada kentin 100 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesine 210 milyon lira ilave yaparak toplam yatırım bütçesini 310 milyon liraya çıkardıklarını belirtti.BARTIN (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın Valiliğindeki İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, kentteki eğitimin geldiği noktayı değerlendirdiklerini anlattı.

Şehrin uzun vadeli ihtiyaçlarını değerlendirip mevcut yatırımlara ilave olarak yeni yatırımları 2022 programına dahil etmek kararı aldıklarını belirten Bakan Özer, Bartın'daki 100 milyon liralık eğitim yatırımına 210 milyon liralık ilave yaparak toplam yatırım bedelini 310 milyon liraya çıkardıklarını bildirdi. Bartın'daki okul binalarındaki güçlendirme çalışmanın bu eğitim öğretim yılında tamamlanacağını aktaran Özer, 4 yeni anaokulu yapacaklarını kaydetti.

Özel eğitim öğrenci sayısının Bartın'da fazla olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Bakan Özer kente özel eğitim kampüsü yapacaklarını açıkladı.

Türkiye'de nadir olarak verilen yatırımı yaklaşık 38 dönümlük bir arazide Bartın'a kazandıracaklarını dile getiren Özer, "Bu kampüsün içerisinde özel eğitim anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve lisesi olacak. Hafif engelli öğrencilerimizin gittiği özel eğitim meslek okulu olacak. Özellikle çocuklar eğitim alırken bekleyen veliler için de halk eğitim kursları alabilecekleri mekanların olduğu büyük bir kompleks yapacağız." şeklinde konuştu.

Yatırımların hayata geçmesiyle kentteki eğitim kalitesinin daha iyi noktalara taşınacağını belirten Bakan Özer, projelerde emeği geçen Valiliğe, mülki amirlere ve yöneticilere teşekkürlerini iletti.

ÖĞRETMENLERLE İFTARDA BULUŞTU

Öte yandan Bartın Valiliği tarafından düzenlenen iftar programda öğretmenler, eğitim yöneticileri, iş insanları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Özer burada yaptığı konuşmada da okul öncesinden ortaöğretim ve yükseköğretime kadar eğitimin her kademesinde geçmişe göre, daha fazla okullaşma oranlarının olduğu bir döneme şahitlik edildiğini söyledi.

2002'de kız çocuklarının ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 39 olduğuna dikkati çeken Özer, "Bu şu demekti, 2 kız çocuğumuzdan biri liseye erişemiyordu. Bugün bu oran yüzde 90'da. Yükseköğretimdeki kadınlarda, kız çocuklarında yüzde 11'den yüzde 48,5'a geldi. Son 20 yılda eğitimde devasa yatırımların yapılmış olduğu bu dönem kız çocuklarının okullaşma sorununun da kökünden çözüldüğü bir dönemdir. Eğitimdeki bu gelişmelerin gerçekleşebilmesi ancak Cumhurbaşkanımız gibi bir liderle mümkün oluyor" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263