banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Tarihi konak Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Başkan Şahin Gaziantep'i Fransa'da anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fransa’nın Nice şehrinde düzenlenen, Global Diwan programına Türkiye’yi temsilen katıldı.GAZİANTEP (İGFA) - Fransa'nın Nice şehrindeki toplantıya konuşmacı olarak günübirlik katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep ve Türkiye’de yapılanları anlattı.

Gaziantep’te hayata geçirilen yenilenebilir enerji projeleri, gıda güvenliği, su yönetimi, sürdürülebilir turizm ve gençlere yönelik yapılan yatırımları anlatan Başkan Şahin, “Mavi ve Yeşil Güvenlik” başlığı altında yapılan toplantılar kapsamında etkinliklerdeki katılımcıları da dinledi.  

Şahin, konuşması sonrası yaptığı değerlendirmede, “Anlattıklarımızla Global Diwan’da bulunan dinleyiciler için farklı bir Türkiye ve Gaziantep tecrübesi oldu” diyerek Global Diwan’ın gelecek dönemde Türkiye’de yapılabileceğinin konuşulduğuna değindi.

ŞAHİN: DÜNYA BARIŞINA BÜYÜK KATKI VERİYOR

Global Diwan’ın Türkiye’de yapılmasının büyük bir fırsat olarak değerlendiren Şahin, “Ne kadar çok insanı ülkemize getirirsek, yeni fırsat ve networkler oluşturuyor, insanlarla görmediklerinin düşmanı. Bu toplantının Türkiye’de yapılması durumunda dünya barışına büyük katkıda veriyor” dedi.  

Fatma Şahin, toplantı sırasında Fas’tan gelen bir katılımcının pandemi döneminde Türkiye’nin ülkesine ve Afrika ülkelerine yaptığı yardımları anlatmasıyla gururlandığını, toplantıda ayrıca bir Türk mühendisinin gıda güvenliğinde yaptığı inovatif çalışmaların konuşulduğunu söyledi.

Her alanda Türkiye’nin başarısının yurtdışında konuşulduğunu ifade eden Şahin, “Biz de gıda güvenliğinde ne aşamadayız ne yapıyoruz bunları anlattık. Gıda güvenliği dediğimiz şey topraktan ve tohumdan başlıyor. Hem bakanlığın yaptığı hem şehrimizde yapılan tarım okulunun hem de kurduğumuz ata tohumu bankasının önemini anlattık. Topraklarımızın analizini yaparak uygun ata tohumu kullandığımızda verimliliğin ne kadar arttığını söyledik” diye konuştu.

HER ŞEHİR ENERJİ İHTİYACINI AKILLI ŞEHİR TEKNOLOJİLERİ KULLANARAK ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

Değerlendirmesinde toplantıda verdiği örnekleri sıralayan Şahin, “Bizim su yönetiminde sulama kanallarında kapalı sisteme geçilmesi, göletlerin daha iyi kullanılması, kayıp kaçağın önlenmesi ve özellikle kullanılan su oranının damla sulamaya geçerek verimliliğin artmasının ve kaynakların iyi kullanılmasının gerekliliğini anlattık. Çiftçilere verilen destekleri, konuştuk. Yenilenebilir enerjide kendi kendimize yetmemiz ve kaynaklarımızı verimli kullanmak gerekiyor. Bu kaynak üzerinde duruldu. Her şehir enerji ihtiyacını akıllı şehir teknolojileri kullanarak çözmeye çalışıyor" dedi.

Değerlendirmesinin son bölümünde Başkan Şahin, sürdürülebilir turizm ve gençlere yapılan destekleri de sıraladı.

Doğu ve batı ülkelerindeki liderleri bir araya getiren platform olan Global Diwan’ın bu yıl ilk defa yüz yüze gerçekleşen toplantısında çevre ve gıda güvenliğini içeren “Mavi ve Yeşil Güvenlik” başlığı ele alındı.

Avrupa-Arap ülkelerinden liderler, uzmanlar ve politikacılardan oluşan geniş bir topluluğa panellerle tartışma, konuşma ortamı oluşturmayı hedefleyen Global Diwan, yeni enerji modelleri ve temiz teknoloji sektörü, gıda güvenliği için yeni tarım modelleri ve gıda teknolojisi, 2030'da sürdürülebilir turizm konularını işledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263