banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

BİLSEM'lerin alt yapısı güçlendiriliyor

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BİLSEM'lerin Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında yapılan atölyelerin tanıtım ve açılış programına katıldı.ANKARA (İGFA) - Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen BİLSEM'lerin Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında yapılan atölyelerin tanıtım ve açılış programına katılan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 20 yılda eğitimde bütün engellerin ortadan kaldırıldığı bir döneme tanıklık edildiğini anımsattı.
 
Bir ülkenin gelişiminde en önemli kaynağın beşeri sermaye olduğunu belirten Özer, bilim ve sanat merkezlerinde özel yetenekli gençlerin yeteneklerini geliştirmeleri için sürekli yanlarında yer aldıklarını, gençleri yeni programlarla desteklediklerini ifade etti.

Bu bağlamda özel yetenekli öğrencilerin bilim ve sanat merkezlerine erişimini kolaylaştırmanın önemine vurgu yapan Bakan Özer, "2021 yılının sonunda bilim sanat merkezlerini 225'e çıkarttık ve 2022 yılında hedef olarak 350'yi koymuştuk dört ayda hedefimizi aştık, 355'e ulaştık. Şu anda 81 ilde 355 tane bilim sanat merkezimiz gençlerimizin, çocuklarımızın hizmetindedir. İnşallah bu sayı daha çok artacak." diye konuştu.
  BU YAZDAN İTİBAREN BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNDE TÜM ÖĞRENCİLER İÇİN YAZ OKULU AÇILACAK

İlk kez bu yaz itibarıyla bilim sanat merkezlerinde sadece bilim sanat merkezine seçilmiş öğrenciler değil 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik yaz okulu açacaklarını duyuran Bakan Özer, sadece akademik eğitim öğretim yılında değil 12 ay boyunca gençleri yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263