banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

İstanbul'da yeni taksi sistemi 14. kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni taksi sistemi ve 500’ü erişilebilir 5 bin yeni taksi teklifi, UKOME’de 14. kez oy çokluğuyla reddedildi.İSTANBUL (İGFA) - Mayıs ayı UKOME (İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, “500 Adedi Erişilebilir Olmak Üzere, Tamamı İBB’nin Plakası Olmak Üzere 5.000 Adet Yeni Taksi Arzı Teklifi”, 14. kez gündeme geldi.

UKOME toplantısına başkanlık yapan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, 5 bin yeni taksi teklifi İBB'nin gelir elde etme stratejisi olmadığını belirterek, "Bu tamamen İstanbullu hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırma stratejisidir. Kamusal bir inisiyatif almak adına bu taksilerin kamu eliyle işletilmesini öneriyoruz" dedi.

Yapılan oylamada 500’ü erişilebilir 5 bin Yeni Taksi Arzı Teklifi oylandı.

Teklif, Bakanlık temsilcileri ile Esnaf Odası Başkanının oy çokluğuyla 14. kez reddedildi.

TAKSİ, 4 ARACI TRAFİKTEN ÇEKİYOR

Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, taksi sayısının artışının gerekliliğinin daha önceki dönemlerde de konuşulmuş olduğunu hatırlattı.

İstanbul’un taksiye ihtiyacı olduğunu kaydeden Cihan, "Bunu hepimiz yaşıyoruz dışarıya çıkınca görüyoruz. Taksiyi trafiğe soktuğunuzda 4 aracı trafikten çekiyor. Taksiciler teknolojik uygulamaları kullanmıyor bile kapatıyor. Bu tarz konuşmaları hep yaptık.   Dolayısıyla meseleyi başka noktalara götürmekten artık çok sıkıldık. Buradaki kurul üyelerinden bu sorunu çözeceğimize dair karar vereceğimize inandığımız için gündeme getiriyoruz" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263