Öne Çıkanlar çorlu EMITT gençlik merkezi Şahin Lalapaşa

İzmir 'MÜSİAD iftarında buluştu

MÜSİAD İzmir Şubesi, geleneksel iftar yemeği programında şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar ve kimsesiz çocuklarla İzmir iş dünyası ve protokolü aynı sofrada bir araya geldi. Etkinlikte konuşan MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “Bu güzel sofrada hep birlikte olmanın manevi huzurunu yaşıyoruz” dedi.İZMİR (İGFA)- Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, şehit aileleri, gaziler, yaşlı evlerinde kalan vatandaşlar, engelliler, öğrenciler ve kimsesiz çocuklarla birlikte bin kişiden fazla katılımın olduğu iftar yemeği programına İzmir iş dünyası ve protokolü ilgi gösterdi. Hafız Ahmet Emre Kantar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda daha sonra Duahan Adem Uran hoca tarafından dualar edildi. İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konuklara Türk Tasavvuf Müziği Dinletisi icra etti.

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “Saygıdeğer misafirlerimizle bu güzel sofrada birlikte olmanın manevi huzurunu, mutluluğunuz yaşıyoruz. Bugün insanlık olarak küresel bir krizdeyiz ve güven problemi yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “Dünya beşten büyüktür” derken bugünlerin ne anlama geldiğini hepimiz şu an idrak ediyoruz. Ülkemiz Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ciddi şekilde güçlendi ve büyüdü. MÜSİAD'ın da mottosu olan “Yüksek ahlak, yüksek teknoloji ve güçlü Türkiye” ideliyle gelişen ülkemizde gençlerimize çok ciddi iş imkanları var. Gençlerimiz yurtdışına eğitim için gitsinler ama ülkelerine gelsinler, onlara ihtiyacımız var. Bizden istenen zamana uymak değil, zamana uyanmaktır.” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine adım adım yaklaşıyor. Ülkemiz salgınla mücadelede doğru eylem planları uygulayarak öne çıktı. İstihdamın pandemi öncesi Mart 2020’de 26,5 milyon seviyesindeyken 30 milyona çıktığını söylüyoruz. Dolayısıyla 3,5 milyonluk istihdam artışı oldu. Türkiye ekonomisi, 2 yıl içinde Kovid-19'un tahribatını yok etmeyi başarmış, pandemi öncesinin üzerine yükselmiştir. Türkiye, Allah’ın izniyle salgın döneminde ekonomisini en hızlı toparlayan G20 ülkelerinden biri oldu. Türkiye’yi üretim odaklı sektörleri, Sanayi 4.0 vizyonuyla şekillenen teknolojik atılımları, yapay zekâ, artırılmış gerçeklik, büyük veri, sanal gerçeklik gibi ileri teknolojileri merkeze alan yenilikçi iş insanı, girişimci ve yatırımcılarıyla çok daha ferah ve aydınlık bir gelecek bekliyor. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemiz yeni bir şahlanış dönemine girecek. Bizler de bu döneme şahitlik edeceğiz. Şimdi her zamankinden daha çok kenetlenerek çalışmak ve bu döneme hazırlık yapmak zorundayız.” diye konuştu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise yaptığı konuşmada Ramazan ayına ulaşmanın sevinci ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Köşger, “Dayanışmanın önemini daha fazla hissettiğimiz bu günlerde MÜSİAD, başımızın tacı şehit yakınlarımız, kahraman gazilerimiz ve değerli ailelerinin onuruna verdiği bu güzel iftarda sizlerle birlikte bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Türk milleti, karşılaştığı zorlukları birlik ve beraberlik içinde aştı. Geleceğe umutla bakabiliyorsak bu umudu, vatan uğruna can veren şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise şöyle konuştu: “İddiası büyük ve güçlü Türkiye olan, bu iddiayı iradesi ile ortaya koyan, ahlakı ve erdemi merkezine alan dünya lideri Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan “Erdemliler Hareketi”nin kutlu mücadelesinde birlik ve beraberlik mücadelesinde hareket eden MÜSİAD’ın bir üyesi olduğum için onur duyuyorum. Ülkemizin üretim ve kalkınmasında büyük katkı sağlayan, bunu da gönüllülük esasıyla yapan tüm MÜSİAD üyelerine teşekkür ediyorum.”

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Eğitimciler olarak Türkiye'nin evlatlarını Türkiye'nin geleceğine hazırlıyoruz. İş dünyamız ve sivil toplum kuruluşlarımız üniversitelere yönelik desteklerini esirgememeli. Bu yolda bizlere yönelik ne katkılar yapabileceğinizi dile getirmenizi yürekten diliyorum. Devletimiz hiçbir zaman desteğini esirgemiyor. Fakat sizlerin destekleri bu süreci hızlandırmakta, bu anlamda üniversitelerimize olan desteğinizi bekliyoruz.” dedi.

İftar yemeğine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, AK Parti İzmir Milletvekilleri; Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Necip Nasır ve Yaşar Kırkpınar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı ve MÜSİAD üyeleri, Bölge ve İl Müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263