Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık ayvalık 29 göçmen Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler

İzmit'te 1999'un ağır hasarlı binaları yıkılıyor

İzmit Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ortaklığında, Serdar Mahallesi Nurettin Paşa Sokak No:59 adresinde bulunan ve 1999 Marmara Depremi’nden dolayı ağır hasar alan binanın yıkım işlemi tamamlandı.KOCAELİ (İGFA) - 1999 Marmara Depremi’nin ardından İzmit sınırları içerisinde yer alan ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor. İzmit Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleşen yıkımların sonuncusu ise Serdar Mahallesi Nurettin Paşa Sokak No:59 adresinde tamamlandı.

Söz konusu ağır hasarlı bina İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünün denetiminde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Ağır hasarlı binaların yıkımı ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Cem Güler, “1999 Marmara Depremi’nden sonra ağır hasar kaydı olan 26 adet bina, 2019 yılından itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve belediyemiz ortak çalışması ile 2023 yılına kadar 3 adete kadar indirildi.

“İZMİT SINIRLARINDA 3 TANE AĞIR HASARLI BİNA KALMIŞTI”

Şu anda 1999 Marmara Depreminden ağır hasarlı bina olarak 3 tane kalmıştı. Bunlara da mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurma kararı verildiği için hukuken yıkımları gerçekleşmemişti. Mahkeme kararlarının kalkması ile beraber belediyemiz tarafından gerçekleştirilecektir. Elimizde kalan 3 adet binadan bugün ilk yıkımı gerçekleştiriyoruz. Bu binaların yıkılmasının ardından ilçemiz sınırlarında deprem sonrası oluşan ağır hasarlı bina kalmayacaktır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263