banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Kayseri'de coşkulu bilim kampı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kayseri Bilim Merkezi, bilim kamplarına öğrencilerle coşkulu başladı. Bilim Kampı 1. Dönemi’nin ilk gününde eğlenceli, keyifli ve bilim dolu etkinlikler gerçekleştirildi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’de öne çıkan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki en büyük planetaryuma sahip TÜBİTAK destekli 6 Bilim Merkezi’nden birisini Kayseri’ye kazandırarak bilim konusunda da şehre katkısını sürdürüyor.  

ÇOCUKLAR BİLİM İLE HAYATI KAYNAŞTIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, bilimi çocuklara sevdirmek ve bilimsel bilgileri öğretmek gayesiyle çalışmalarını sürdüren Kayseri Bilim Merkezi tarafından gerçekleştirilen Bilim Kampları ile çocuklar bir taraftan eğlenirken, diğer taraftan bilgiye dayalı bilimsel konularda deneyim sahibi de oluyor. Bu kapsamda düzenlenen Bilim Kampları’nın ilk gününde bilimsel etkinliklerin yanı sıra çocuklara ikramlıklar sunulurken, Organik ürünlerin yetiştirildiği Cırgalan Hobi Bahçesi de gezildi.

Yaz Bilim Kampları 2’nci Dönem Programları 21-22 Temmuz’da 11 ila 13 yaş gruplarına, 3’üncü Dönem Programları 26-27 Temmuz’da 8 ila 10 yaş gruplarına ve 4’üncü Dönem Programları da 28-29 Temmuz’da 11 ila 13 yaş gruplarına hitap edecek. Programlarda yine fen ve kimya deneyleri, tasarım atölyeleri gibi faaliyetler gerçekleştirilecek.

BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLERLE DOLU

Bilim Kampları, 8-10 yaş ile 11-13 yaş aralığındaki çocuklara hizmet verirken, birbirinden farklı imkânlar da sunuyor. Kamplar, tanışma-drama, scratch ile kodluyorum, doğayı keşfediyorum, güneş dünya ay modeli, maddelerin kimyası, tasarım atölyesi, oryantring, blok kod atölyesi, suyun kimyası, algodoo ile fen deneyleri, doğa mikroskobumda ve sanat atölyesi gibi etkinlikleri içeriyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263