Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

MSB: Tasarım tamamlandı, üretime geçildi

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yerli ve gelişmiş teknolojilere sahip bir şekilde inşa edilecek olan Açık Deniz Karakol Gemisi’nin (ADKG) üretimine geçildiğini açıkladı.ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yerli ve gelişmiş teknolojilerle inşa edilecek olan Açık Deniz Karakol Gemisi’nin (ADKG), kritik tasarım aşamasının tamamlanarak üretimine geçildiğini duyurdu.

MİLGEM sınıfı korvetlerin bir varyantı olarak geliştirilen ADKG, farklı bir ana tahrik sistemi, yapısal ve genel yerleşim felsefesi ile daha kısa sürede ve daha düşük maliyetle inşa edilmeleri için baştan aşağı yeniden tasarlandı.

Geminin teknik özelliklerine ait bilgiler Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

104 kişilik yaşam yeri kapasitesi olan ADKG için Bakanlık, paylaşımında, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız için yüksek yerlilik ve gelişmiş teknoloji ile inşa edilecek Açık Deniz Karakol Gemisi’nin üretimine geçildi. Deniz Kuvvetlerimize ve asil milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263