Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Tez-Koop-İş: Üyelerimiz istifaya zorlanıyor

Türkiye Ticaret Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar işçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) Mersin Şubesi, Mersin Üniversitesi’nde üyelerine yönelik istifa baskısı uygulandığına dair Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı.  

“Özgürlük, dayanışma, mücadele iyi bir sözleşme” pankartının taşındığı açıklamada, sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı. 

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Merkezi Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar, Toplu İş Sözleşmesi’yle kazanılmış hakların ek protokol ole geriye götürülmesinin 4857 Sayılı İş Kanunu’nun felsefesine uymadığını söyledi. 

‘HÜKÜMLERE UYULMALI’

Mersin Üniversitesi Genel Sekreterliği, 2021 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolüne ve toplu iş sözleşmesinin tüm hükümlerine uymak zorunda olduğunun altını çizen Duyar,  “Kanunun Ek 2’nci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşları (üniversiteler dâhil) Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolüne uymakla yükümlüdür. Bu bağlamda, 11.08.2021 tarihinden önce imzalanmış olan ve yürürlük süresi çerçeve protokolü dönemine rastlayan toplu iş sözleşmelerinin 2021 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolüne uyum sağlamasını teminen tarafların ek protokol ile değişiklik yaparak uygulanmakta olan toplu iş sözleşmelerini Çerçeve Anlaşma Protokolü hükümlerine uyumlu hale getirmeleri gerekmektedir” dedi. 

‘YASAL HAKLAR İCİN MÜCADELE’

Kamu idarelerine çalışanların mağduriyet yaşamaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine dikkati çeken Duyar, sözlerini şöyle tamamladı: “Mersin Üniversitesi’nde yaşanan tüm yasa dışı anti-sendikal saldırıları şiddetle kınıyor, yasal haklarımızı sonuna kadar kullanmakta kararlı olduğumuzu vurgulamayı sendikal sorumluluğumuz anlamında bir görev sayıyoruz. Bu anlamda, mücadelemizin devam edeceğini belirtir, saygılarımızı sunarız.”

Anahtar Kelimeler:
Çağdaş Duyar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263