Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Trafikte 2 günde 11 bin 38 kural ihlali

Türkiye genelinde eş zamanlı kırmızı ışık, seyir halinde cep telefonu ve emniyet kemeri kullanımının ihbarlı olarak denetimi gerçekleştirildi.ANKARA (İGFA) - Trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla 23-24 Nisan 2022 tarihlerinde sivil ekip/yaya personeli ve resmi ekiplerimizin katılımıyla kırmızı ışık, seyir halinde cep telefonu ve emniyet kemeri kullanımına yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak ihbarlı özel denetim gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre 3 bin 443 sürücünün kırmızı ışık kuralını ihlal ettiği, 2 bin 562 sürücü/yolcunun emniyet kemeri kullanmadığı, bin 725 sürücünün ise seyir halinde cep telefonu kullandığı tespit edilerek işlem yapıldı. 334 araç trafikten men edilirken, 32 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Toplamda 11 bin 38 trafik kural ihlali tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Ekipler, sürücülere ve yolculara seyahatleri boyunca can güvenlikleri için seyir halinde cep telefonu kullanmamaları ve diğer trafik kurallarına uymaları konusunu hatırlatırken, Genel Müdürlük tarafından denetimlerin devam edeceği kaydedildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263