banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Ulaştırma'nın hedefi yıl içinde 40 bin metre otokorkuluk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, en çok risk taşıyan hat ve noktalara bugüne kadar 13 binin üzerinde motosiklet koruyucu otokorkuluk sistemleri kurulduğuna işaret ederek, bu yıl içerisinde de 40 bin metreye yakın otokorkuluk sistemi planladığını, bunu daha da artıracaklarını açıkladı.İSTANBUL (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da Türkiye Motosiklet Platformu üyelerinin Kadıköy İskele Meydanı'ndaki buluşmasına katıldı. Daha sonra Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı mevkisinde düzenlenen Motorcu Dostu Güvenli Bariyer Etkinliğine katılan Karaismailoğlu, burada açıklama yaptı.

“Bakanlık olarak, sadece yollarımızın alt ve üst yapılarını da itina ile yapıp, trafik seyrinde can ve mal emniyetini en üst seviye çıkarmak için büyük mücadele sergiliyoruz” diyen Bakan Karaismailoğlu, bu kapsamda, karayolları üzerinde ‘Motosiklet Koruyucu Otokorkuluk Sistemlerini kurduklarını, mevki sayısı ve uzunluklarını da artırdıklarını söyledi.

TRAFİĞE KAYITLI ARAÇLARIN  YÜZDE 15’İNİ MOTOSİKLETLERİMİZ OLUŞTURUYOR

Bakan Karaismailoğlu, Karayolları üzerindeki ‘Motosiklet Koruyucu otokorkuluk’ sistemlerinin kaza anındaki çarpışma şiddetinin azaltılmasına yönelik olduğunu belirterek, bu otokorkulukları, motosiklet kazalarının yoğunlaştığı ve risklerin yüksek olduğu kesimlere koyduklarını, 2021 sonu verilerine göre trafiğe kayıtlı tam 25 milyon taşıtın yüzde 15 gibi önemli oranını motosikletlerimiz oluşturduğunu kaydetti. 

ARAÇLARIMIZDAKİ TEKERLEK SAYISI BİZE ÖNCELİK VE GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ VERMEZ

Karayollarının kaza tespit tutanaklarının analizlerine göre en çok risk taşıyan hat ve noktalara bugüne kadar 13 bin metrenin üzerinde motosiklet koruyucu otokorkuluk sistemleri kurulduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, bu yıl içerisinde de daha 40 bin metreye yakın otokorkuluk sistemi planladığını, bunu çok daha artıracaklarını duyurdu.

Karayollarında seyreden diğer tüm araç sürücülerine seslenen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, karayollarında, her tür ve model araçlarımızın ortak kullanım hakkı bulunduğuna dikkati çekerek, "Araçlarımızdaki tekerlek sayısı, bize öncelik ve geçiş üstünlüğü vermez. Özellikle büyük araçların yanlarındaki kör noktaları da gören ayna sistemi yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu bir bilinç işidir. Tüm sürücülerimizin bu konuda bilgi ve bilinç düzeylerinin artırılmasına yönelik her türlü etkinliklere destek olmaya da devam edeceğiz. Trafik, ihmali, dalgınlığı, kuralsızlığı asla tolere etmiyor" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263