Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar Novartis Onkoloji Türkiye

Akıncı TİHA, TSK envanterinde

 (İGFA) - Türkiye'nin savunma sanayisinde yeni bir dönem başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'ne katıldı.

MİLLİ SİHA'LAR İÇİN PEK ÇOK ÜLKE SIRADA BEKLİYOR

Geleceğin teknolojilerinde yükselme zamanı olduğunu ifade eden Erdoğan, Milli SİHA'lar pek çok ülkenin sırada beklediğini kaydetti. "Türkiye'nin insansız hava aracı teknoloji başarısında ilk SİHA'mız Bayraktar TB2'nin rolü çok büyüktür" diyen Erdoğan, 350 bin saati aşkın uçuşuyla rekor kırmış durumdadır. Bugün savunma sanayi şirketleri dünyada yoğun rağbet görüyor. 10'dan fazla ülkeyle ihracat anlaşması imzaladık. Bunların devamı da gelecek, birçok ülke sırada bekliyor. Her parayı basanın alabileceği ürünler değildir. Kararlarımızı kendi stratejik önceliklerimize göre veriyoruz" dedi.

Erdoğan, 125 mezunun Akıncı'nın kritik görevlerinde yer alacağını söyledi.

"En büyük işler henüz gerçekleşmemiş olanlardır" diyen Erdoğan, "Oku, düşün, uygula, neticelendir... Tayyip Erdoğan olarak bu can bu bedende oldukça yoldaşınız, kardeşiniz olacağımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Kamu, üniversite ve özel sektör iş birliğiyle birlikte tüm kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz. Ülkemizin savunma sanayii üssü olması için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

AKINCI TİHA GÖKYÜZÜNDE

Akıncı TİHA'nın TSK'ya teslimat sonrası ilk uçuşu gerçekleştirdi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve BAYKAR'ın CEO'su Selçuk Bayraktar ile birlikte komuta merkezine geçerek, Akıncı TİHA'nın ilk uçuşuna şahitlik etti.

İGFA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263