14 mayıs Pazar günü yapılan seçimde TBMM’de görev alacak milletvekilleri seçildi, 28 mayıs Pazar günü yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeni Cumhurbaşkanının kim olacağı netleşti.

Bilindik süreçtir, seçime kadar herkes “kazanıyoruz” umudu ile koşar, çalışır, çaba gösterir, Sandıklar açıldığında kazanan taraf zafer naraları atar, kaybeden taraf birkaç gün kaybetmenin verdiği moral bozukluğu o taraftaki herkesin sesini soluğunu keser ardından da yine aynı kesim “Seçimi neden kaybettik.?” sorusuna cevap bulmaya çalışır.

Bizde bilindiği gibi seçim sürecinin başlaması ile birlikte üyesi olduğumuz İYİ Partinin genel merkezine gittik gerekli evrakları ilgili görevlilere vererek aday adaylığı sürecimizi tamamladık.

09 nisan tarihine kadar İYİ partiden aday adayı olan 44 arkadaşımız ile birlikte SKM’nin yazdığı program çerçevesinde il sınırları içerisindeki ilçelerin tamamını dolaşmaya başladık.

09 Nisan tarihinde İyi Parti genel merkezinin yaptığı açıklama sonrasında 14 kişilik aday listesinin sekizinci sırasında yer bulduğumuzu anlamış olduk.

Aday adaylığı başvurusunda bulunan 44 arkadaşımızın tamamının niyeti de söylemek lazım ki ilk iki sırada en azından ilk üç sırada olmak biraz kendisinin ama daha çok İYİ Parti Genel merkezinin göstereceği performans ile TBMM’ye gitmekti.

Aday adayları kendi ölçülerinde böyle bir çalışma yaparken Ankara’da bir kesimin “millet ittifakı” bir kesiminde “altılı masa” dediği oluşum Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile ilgili hararetli saatler geçiriyordu.

Biz son iki yılda İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener ile birlikte nerede ise tüm Türkiye’yi dolaştık, gittiğimiz her şehirde, ilçede, kasabada, köyde daha çok gazeteci hassasiyeti ile “Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı.?” sorusuna çok büyük oranda “Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu” cevabını aldık, aynı cevaplar İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’e de ulaşmış olmalı ki Akşener’de sürekli “Kazanacak aday” vurgusu yaptı durdu.

O günlerde cereyan eden masadan kalkma hadisesi cereyan etmeden önce tüm anketler İYİ Partiyi yüzde 19 oy oranına gösteriyordu, İşte böyle bir süreçte Akşener’in masadan kalkması arkasından da masaya tekrar oturması o zamana kadar oyunu en çok artıran ve seçime kadar daha fazla yükseltecek tek siyasi oluşum İYİ Partidir gerçeğini tam ortadan ikiye böldü.

Bu meyanda başlayan seçim çalışmalarında kabul etmek gerekir ki hem İYİ partinin genel merkezi hemde İYİ Partinin yurt genelindeki tüm milletvekili adayları olağanüstü bir tempo ile çalıştılar sahada basmadık alan, sıkmadık el bırakmadılar.

Bu kadar uğraşmanın, didinmenin, koşturmanın bir işe yaramadığı en azından İYİ Partinin yurt genelinde beklenilen milletvekili sayısı ve oy oranına ulaşamadığı sandıklar açıldığında ortaya çıkmış oldu.

Bizde İYİ Partinin seçim süreci başladığı andan itibaren gece gündüz bir dakika bile durmadan çalışan bir milletvekili adayı olarak çıkan neticenin verdiği moral bozukluğundan halen daha kendimizi kurtarabilmiş değiliz.

Seçim sonrasında günlerdir Edirne’den, Kars’a telefonla arayan yüzlerce arkadaşımız, var olan tüm iletişim araçları vasıtası ile bize ulaşan binlerce partilimiz “-Yüksel Ercan sana ne oldu, dünya ile ilişiğin kesildi, bundan sonra ne olacak, lütfen seçim sonucu ile ilgili fikirlerini söyle” diye baskı yapıp duruyorlar.

Bizim an itibarı ile İYİ partide sade bir üyelikten başka bir vasfımız yok, Milletvekili adaylığı sıfatımız ise bilindiği gibi 14 mayıs akşamı sandıklar açıldığında sona erdi, Dolayısı ile partinin bundan sonrası ile ilgili kararı verecek olan merciler Genel merkez, İl, İlçe ve belde başkanlıklarıdır.

Ancak bizi arayan fikirlerini söyleyen dostlarımız seçimde başarısız olunmasının ilk iki sebebinin masadan kalkma ve masaya tekrar oturması, Cumhurbaşkanı adayının kazanmaya uzak olması en son olarak ta milletvekili adayı sıralamasında yapılan yanlışlıklar olarak değerlendiriyorlar.

Bilindiği gibi İYİ parti Genel merkezi ilk aşamada “30 büyükşehirde adaylarımızı ön seçim ile belirleyeceğiz” açıklamasını yaptı, sonra bu rakamı 18’e indirdi, sonra Kocaeli ve Sakarya illerini en sonra da Çanakkale, Trabzon ve Tokat illerini ön seçimden çıkardı.

Burada “Acaba İYİ Partide milletvekili adaylarının tamamı üyeye yada delegeye dayalı bir ön seçim ile belirlemiş olsa partinin oy oranı artarmıydı.?” sorusu  gündeme gelebilir, Ancak bizim bu soruya cevabımız “ en fazla 4-5 milletvekili daha fazla kazanılabilirdi” şeklinde olacaktır.

Bir kez daha belirtiyoruz İYİ Partinin tüm milletvekili adayları olağan üstü bir tempo ile gece gündüz, yağmur çamur demeden  koştu anlattı ,konuştu ancak görünen o ki “Seçmen İYİ parti adaylarının konuşmalarına kulaklarını kapatmış, dinliyormuş gibi yapmış ve seçim günü koşar adım sandığa gidip oyunu AK Partiye ve Cumhur ittifakındaki diğer siyasi partilere vermiş.”

İktidarın sırf seçim kazanmak adına İYİ Partiye yaptığı aslı astarı olmayan ithamları da sahiplerine misli ile iade ettiğimizi de de buradan ilan ediyoruz.

Biz içerisine düştüğümüz bu kaybetmişlik psikolojisinden birkaç gün içerisinde çıkabileceğimizi düşünüyoruz, Bize imkan verildiği oranda bıkıp usanmadan İYİ Partide siyaset yapmaya ve katkı sunmaya devam edeceğiz.

Bu açıdan İYİ Partinin Kurban bayramı öncesi yapacağı Büyük kurultaydan çok ama çok umutluyuz,

Başarılı olunamayan seçimin muhasebesinin yapıldığı, seçmenin gönlüne girebilmek için hangi doğru politikaların uygulanacağı ve yeni bir yol haritasının hayata geçirildiği bir kurultay sonrası İYİ Partinin siyaset arenasında daha uzun yıllar söz sahibi olacağına inanıyoruz.

Seçmen Meral Akşener’e inanıyor, güveniyor..

Bizde inanıyor ve güveniyoruz..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263