Meral Akşener'in Genel başkanılığında 25 Ekim 2017 tarihinde siyasal yaşama "Merhaba" diyen İYİ Partinin genel merkez yapılanması tamamlandıktan sonra sıra il başkanlıklarının oluşturulmasına gelmişti.

İYİ Partinin kurulmasından sonra bilindiği gibi Kocaeli’nin ilk il başkanı Haluk Uusoy  olmuştu, bölge tarafından yakından bilinen İşadamı Haluk Ulusoy 31 Ekim 2017 tarihinde İl başkanı olarak atandı.

Ancak ne olduysa oldu çoğumuzun bildiği pek çoğumuzun da bilmediği nedenlere sağlık sorunlarını gerekçe gösteren Haluk Ulusoy atandıktan bir hafta sonra görevinden istifa etti.

Kocaeli’de gerçekleşen böyle bir talihsiz süreç sonrası 28 Kasım 2017 tarihinde Dr. Serdar Kaman , İstifa eden Haluk Ulusoy sonrası Kocaeli İYİ Partinin ikinci il başkanı olarak görevlendirildi.

Sonrasında İl başkanlarının 2019 yılında Belediye başkan adaylıkları söz konusu olup istifa etmeleri gündeme gelince Şanbaz Yıldız 18 Eylül 2018 yılında İYİ Parti Genel merlezi tarafından Kocaeli İİ başkanı olarak görevlendirildi.

Geçen 2 yıllık derlenme ve toparlanma sonrasında 21 Haziran 2020 tarihinde yapılan il kongresinde rakibi karşında galip gelen Şanbaz Yıldız  İYİ Partinin seçilmiş il başkanı oldu ve seçilmiş il başkanı olarak görevine o gün bu gündür olağanüstü bir gayretle devam ediyor.

Normal şartlarda Şanbaz Yıldız’ın 1991 yılında , 1995 yılında, 1999 yılında ve 2002 yılında yapılan genel seçimlerin birisinde milletvekili seçilip mebus olarak Ankara’ya gitmesi getiriyordu ancak her siyasetçinin yanında olmasını istediği “Siyaset şansı” Şanbaz Yıldız’ın biraz uzağında kaldığından olsa gerek , milletvekili de seçilemedi, Belediye başkanlığı koltuğuna da oturamadı.

Yazımızın başında da belirtiğimiz gibi Şanbaz Yıldız 18 Eylül 2018 yılından itibaren İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in doğup büyüdüğü, var olduğu kentin il başkanı, Dolayısı ile her hangi bir siyasi partinin memleketinin il başkanının sorumluluğunun belki on katını Şanbaz Yıldız’da taşıyor.

Şanbaz Yıldız ile ilgili sevenlerinde de sevmeyenlerine de "Nasıl bilirsiniz.?" diye sorulsa muhatapların tamamından "Kafasının arkasında hiç bir art niyet olmayan, dümdüz, olduğu gibi yaşayan, kimsenin kötülüğünü istemeyen birisi" cevabı alınacaktır.

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşner’in, Şanbaz Yıldız ile ilgili olarak “14 yaşından beri tanıyorum” şeklindeki ifadesi “Yıldız için kolaylıkmıdır, zorlukmudur,.?”  şeklindeki sorunun cevabı “elbette ki kolaylıktır” olacaktır.

İktidar partilerin aksine muhalefete mensup siyasi partilerin il başkanlıkları en hafif tabir ile “ateşten gömlek” gibidir, her ne kadar 50-60 kişilik il yönetim kurulu olsa bile ekonomik yükün yüzde 90’lık hatta 95’lik bölümü il başkanlarının omuzlarındadır.

Bunun dışında herkes düğününde, cenazesinde, doğum gününde, bayramda, seyranda , açılışta, yaş gününde il başkanını mutlaka görmek ister, Meseleye böyle bakınca belli günlerde “acaba Kocaeli’de 3 tane Şanbaz Yıldız mı var” sorusunu sormadan edemiyoruz.

Geçtiğimiz Perşembe günü İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener memleketi Kocaeli’nin Çayırova-Darıca ve İzmit ilçelerinde esnaf ziyareti yaptı akşamüzeri Kartepe’de bir otelde iş adamları ile buluştuktan sonra bölgeden ayrıldı.

Ancak bir gün önce de yazdığımız gibi Meral Akşener’in Kocaeli ziyareti İl başkanı Şanbaz  Yıldız ve ekibi tarafından aylar önce başlatıldı.

Biz böyle bir ziyaret önce yapılan hazırlığın masrafının en az “milyon” ile ifade edilen rakamlar ile tamamlandığını düşünüyoruz, hiçbir ayrıntının anlatmadığı, en ince detayların bile hesaplandığı bir ziyaretin maddi ve manevi yükününde yine Şanbaz Yıldız’ın omuzlarında şekillendiğini söylemek fazla bir abartı olmaz diye düşünüyoruz.

Bu kadar büyük fedakarlıklarla “ah” demeden il başkanlık görevini yürüten Şanbaz Yıldız’ın milletvekili olarak TBMM’de yer almasını en fazla isteyenlerin başında geliyoruz, ancak bu makam ile ilgili kararı da büyük oranda önce “kendisini 14 yaşından beri tanıyorum” diyen Genel başkan Meral Akşener’in sonrada başında bulunduğu Kocaeli delegasyonunun uhdesinde olduğunu da çok net bir şekilde biliyoruz.

Rahmetli Bülent Atasayan böylesi durumlar için

-Vakit

-Nakit

-Nasip

İfadesini kullanırdı.

Şanbaz Yıldız…

Vakit harcıyor,

Nakit Harcıyor..

Geriye kalıyor NASİP..

Allah gönlüne göre versin Şanbaz Yıldız..

Başka ne diyelim…..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263