banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Brezilya kültürü DEÜ'de tanıtıldı

(İGFA)- Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) ve Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu’nun düzenlediği; DEÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü ve Fakültesi, DEÜ Turizm Fakültesi ile DEÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun katkı verdiği Brezilya Kültür Günleri, 23-24 Mart tarihlerinde DEÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla düzenlenen etkinliklerinin ilk gününde, DEÜ Turizm Fakültesi ile DEÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden akademisyenler ve öğrenciler, Brezilyalı şeflerle birlikte mutfağa girdi. Brezilya mutfağına özgü moqueca, picadinho, coxinha, empadhinha, bolinha de queijo gibi Güney Amerika kültürüne özgü lezzetler, Brezilya Kültür Günleri’ne katılan konuklara ikram edilirken Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı Capoeira Topluluğu da fuaye alanında bir gösteri sundu. Brezilya İstanbul Başkonsolosu Regina Maria Cordeiro Dunlop, Brezilya İzmir Fahri Konsolosu Ali Tamer Bozoklar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Suat Çağlayan, DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ve Prof. Dr. Uğur Malayoğlu’nun da katıldığı etkinlik, Brezilya tanıtım filminin gösterimiyle devam etti.

Brezilya Tanıtım Günleri kapsamında ayrıca 15 Temmız Şehitler Salonu’nda katıldığı yarışmalardan ödüllerle dönen Benzinho (Loveling) ve Boy And The World filmlerinin gösterimi yapıldı.

TEKRAR GELECEĞİM

Tanıtım günlerinin açılış gününde düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan Brezilya İstanbul Başkonsolosu Regina Maria Cordeiro Dunlop, “Öncelikle etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bugün burada Brezilya kültürünü yansıtan yemekler hazırlandı ve Capoeira Topluluğu bizlere gösteri sundu. İzmir’de ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde olmaktan çok mutluyum. Burada gösterimi planlanan 4 film vardı. 2 filmin gösterimini daha sonraya bıraktık. Tekrar buraya gelmek için güzel bir fırsat olacak. Biz de Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenlerini Brezilya’da misafir etmek isteriz” dedi.

DOSTLUĞUMUZU PEKİŞTİRECEK

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Müdürü Prof. Dr. Pınar Süral Özer ise DESEM’in eğitim faaliyetlerinin yanında kültürel ve sanatsal etkinlikleri de uzun yıllardır başarıyla sürdürdüğünü ifade ederek, “Brezilya İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte düzenlediğimiz Kültür Günleri’nin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmesini ve yeni ortak projelere kapı açmasını diliyoruz. Biz bu etkinlikleri düzenlerken desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a, üst yönetimimize ve DESEM ekibimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263