banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Sarıkamış Platformu Ümit Kabay ile yeni döneme “Merhaba” dedi

Pazar günü Kadıköy’deki TCDD Fenerbahçe Kalamış Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya başta Ümit Kabay-Oktay Yavlal-Köksal Yüzbaşıoğulları olmak üzere çok sayıda misafir katıldı.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

TCDD Fenerbahçe tesislerinde kahvaltı  sonrası  Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan toplantı’nın açılış konuşmasını yapan Ümit Kabay yeni dönemde yapılacak faaliyetler ile ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi.

ÜMİT KABAY’DAN AÇILIŞ KONUŞMASI

Değerli hemşerilerim saygıdeğer büyüklerim Sevgili kardeşlerim Sarıkamış platformu istişare toplantısına hoş geldiniz öncelikle hepinizi en kalbi duygularımla  selamlıyor ve saygılar sunuyorum. Davetimize icabet edip toplantımıza katıldığınız için yine hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi Sarıkamış Platformu kurucu başkanı Recep Ergül iş yoğunluğu sebebi ile başkanlık görevini bırakmak zorunda kaldı.

RECEP ERGÜL’DEN SONRA GÖREV BİZE TEVDİ EDİLDİ

Başkanımız Recep bey ve yönetim kurulu yeni dönemde yapılan istişareler ile  bu ağır ve zor görevi bizlere tevdi ettiler, Bizler bu görevi siz saygıdeğer hemşerilerimizin yardım ve destek sözü ile kabul ettik , Bundan böyle Sarıkamış’ımıza kalıcı ve güzel şeyler yapmak için hep birlikte çalışacağız.

En büyük amacımız Sarıkamışlılar arasında birlik ve beraberliği geliştirerek  Sarıkamış’ı hayatın her alanında en üst düzeyde temsil etmek olacaktır.

Sarıkamış’ı farklı kılacak amaçlarımızdan birisi de farklılıkları ön plana çıkartarak sosyal kültürel  ve ekonomik olarak kalkınmasına ve gelişmesine katkı sunmaktır.

Ayrıca Sarıkamış şehitlerimizin manevi hatırasını yaşatmak ve canlı tutmak şehitlikleri imar ve ihya ederek bilinebilir ve ulaşabilir hale getirmek ilkemiz olacaktır.

YENİ PROJELERE ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ

Sarıkamış’ımız bir tarih kültür Turizm ve spor şehridir, Medeniyet şehridir, Bu özellikleri ön plana çıkaracak çalışmalara öncülük edeceğiz, Bu bağlamda başlanan ve devam eden projelerimizi devam ettireceğiz, Ayrıca tarım hayvancılık Turizm, spor Eğitim ve Kültürel alanlarda yeni projelere öncülük edeceğiz.

ÖNÜMÜZDEKİ BİR YILDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Önümüzdeki bir yılda yapacağımız çalışmaları da sizlere kısa başlıklar halinde sunmak istiyorum.

-Prensip olarak yapacağımız projeleri merkezi ve yerel yönetimlerle birlikte ve ortak olarak yapmak istiyoruz, Böylece yapacağımız etkinliklerin hem sürekliliğini sağlamış olacağız hem de kurumsal bir kimlik kazandırmış olacağız.

-Türkiye genelinde Sarıkamış şehitlerinin manevi hatırasını yaşatmak, canlı tutmak için bakanlıklar ve ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunarak Sarıkamış şehitlerinin Çanakkale şehitleri mertebesinde anılması ve tanınmasını sağlamak

-Her yıl Sarıkamış’ta yapılan anma etkinliklerine etkin bir şekilde katılmak, Katkı sağlamak, Ankara-İstanbul-İzmir gibi büyük illerde bu illerin Valilik ve büyükşehir belediyeleri ile irtibata geçerek birlikte büyük ve kapsamlı programlar yapmak.

-Değerli hocamız Birgül Sönmez’in girişimleri ile her yıl anma etkinliği düzenlenen 07 Kasım Karadeniz Ereğlisi Sarıkamış deniz şehitleri anma etkinliklerine katılmak ve katkı sağlamak.

SARIKAMIŞ’TA OLİMPİK SPORCU YETİŞTİRME PROJESİ

-Sarıkamış Olimpik sporcu yetiştirme projesini güçlü bir şekilde devam ettirmek.

-Sarıkamış’ta kayak sporunu ve kış turizmini desteklemek amacı ile kayak sezonu açılış ve kapanış programları düzenlemek  ayrıca sezon içerisinde çeşitli etkinlikler yapmak yapılan kayak yarışlarımı geleneksel hale getirmek ve kayak federasyonuna tescil ettirmek.

-Halk Eğitim merkezi ve Milli Eğitim müdürlüğü ile birlikte Etüt eğitim merkezi kurmak Orta okul ve Lise son sınıflara test ve kaynak kitabı desteği sunmak.

-Tarım ve Hayvancılık alanında bölgemizde bulunan köylerden pilot köyler seçilerek örnek projeler gerçekleştirmek. Gerçekleştirilecek projeler ile ilgili resmi kuruluşlarla birlikte proje ortağı olarak yapmak.

-Sarıkamış Merkezinde ve köylerde turizmi teşvik edici projelere katkı sunmak.

-Sarıkamışımız’ı Sarıkamış’ta buluşturmak ve yaz aylarında şehri canlandırmak için Sarıkamış yaz şenlikleri düzenlemek (Çeşitli spor müsabakaları ,Güreş, Atletizm v.b.) Konserler , spor müsabakaları, Piknik, Fidan dikimi V.b.

HALK EĞİTİM MERKEZİ İLE ORTAK KURSLAR

-El sanatları konusunda Halk Eğitim merkezi ile birlikte kurslar düzenlemek ve Üretim merkezleri kurmak.Özellikle köy ve İlçe merkezlerindeki kadınlara yönelik  Halı, Kilim, Obsidyen madeninden takı gibi el sanatlarını yaygın hale getirmek ve üretim yapmak.

-Yukarıda anlattığımız her etkinlik için bir komisyon kurarak hızlı bir şekilde çalışma başlayacak ve uygulamaya geçilecektir, Tarım ve hayvancılık, El sanatları, Kış sporları ve şenlikleri , Yaz spor ve şenlikleri, Kırsal turizm, Sarıkamış şehitleri anma etkinlikleri , Eğitim, Sarıkamış ve Köylerinde bulunan tarihi ve Kültürel varlıklarının envanterinin çıkartılması çalışma başlıklarımızdır.

-Sarıkamış ve köylerinde bulunan tarihi ve kültürel varlıkların ortaya çıkartılması bu varlıkların ilgili bakanlık ve kurumlarda tescil edilmesi, tanıtılması ve turizme kazandırılması hedeflerimiz arasındadır.

-Yine turizmin 12 aya yayılması için yeni projelerin geliştirilmesi hedeflerimizdendir.

Saygıdeğer hemşerilerim, Kardeşlerim

Sizlere anlatmaya çalıştığım Sarıkamış’ımıza katkı sunmak için yapmak istediğimiz projelerdir.Bunları birlikte gerçekleştirmek mümkündür, Ayrıca sizlerinde Sarıkamış’ımıza katkı sunacak düşünce ve projeleriniz varsa bunlara da açığız. Ayrıca bizim anlattığımız proje ve etkinliklere katkı sunmak isteyen hemşerilerimiz kurulacak komisyonlarda yer alabilirler.

Her şey Sarıkamış’ımız için diyor ve beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyor Saygılar sunuyorum, Allah’a emanet olun..

KATILIMCILARDAN ÇOK SAYIDA ÖNERİ

Platform başkanı Ümit Kabay’ın konuşmasından sonra tüm katılımcılar sıra ile Sarıkamış için önerilerini belirttiler, Çok sayıda olumlu görüşün ortaya çıktığı toplantıda tüm görüşler görevliler tarafından tartışılmak ve çözüm bulmak için kayıt altına alındı.

KOMİSYONLARA ÜYE

Sarıkamış Platformu bünyesinde oluşturulan komisyonlarda görev almak isteyen üyeler sıra ile ilgili komisyonlara isimlerini yazdırdı, Oluşturulan komisyonların yapmayı planladıkları çalışmalar ile ilgili olarak Platform yönetimine rapor sunacakları öğrenildi.

Pazar günü saat 11.00’de başlayan toplantı saat 16.30 sıralarında Platform başkanı Ümit Kabay’ın teşekkür konuşması ile sona erdi. Gelecek toplantının ne zaman ve nerede yapılacağı toplantı öncesi üyelere ilan edilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263