banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Mustafa Şen: “Komedi oynayım derken komik pozisyona düşüyorlar”

Dizi ve filmlerin ünlü oyuncusu Mustafa Şen, komedi oynayamayan oyuncuların komik duruma düştüğünü, komedi oyunculuğunun herkesin başaracağı bir iş olmadığını söyledi. İSTANBUL İGFA- Oyuncu Mustafa Şen, "Herkesin gittiği yoldan gidersen herkesin vardığı yere varabilirsin. Yıllardır izlediğim bir çok dizide, tiyatroda, sahnede ya da sosyal medyada şunu gördüm; insanların bir çoğu komedi oynamayı  bilmiyor. Komedi oynayım derken kendilerini komik pozisyona düşürüyorlar. Rezalet, sadece seyirciye ve izleyenlere saygısızlık. Oysaki komedi gerçekçi oyunculuğun daha da üstüdür çok zeki olmak gerekir. Herkesin başarabileceği bir iş değildir."

"Setlerde senaryo okumayanlar mı ararsınız.  Oynadığı karakteri incelemeyen insanlar mı. Karakterin fiziksel görünüşünü aşıp kendi yakışıklılığını ya da güzelliğini öne çıkarmaya çalışan mı dersiniz. Maalesef bu olumsuz örnekler belki de 20 yıldır 25 yıldır gördüğüm şeyler.”

"Bana göre bir oyuncu metni veya senaryoyu defalarca okumalı. Kendi rolünü çözümlemeli. Metni çözümlemeli. Diğer karakterlerle arasındaki ilişkileri bilmeli. Fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik açıdan hiçbir boşluk bırakmayacak şekilde incelemeli."

"Rol seçimleri paraya replik sayısına ya da oynayacak kanala göre yapılmamalıdır. Oyuncu kariyer yolculuğunu çok net bir şekilde bilmelidir" şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263