banner280

Normal şartlarda Türkiye’de gelecek dönemlerin siyasetini dizayn edecek liderlerin başında gelen Meral Akşener’in bundan sonraki günlerde nasıl bir yol izleyeceği siyaset ile ilgilenen herkes tarafından aşağı yukarı hesap ediliyordu ancak bu kitlelerin merak ettiği asıl konu Meral Akşener’in tüm toplumu ilgilendiren bir konuda anında nasıl bir refleks vereceği idi.

Geçtiğimiz günlerde İYİ parti Ankara milletvekili Halil İbrahim Oral’ın Kemal Kılıçdaroğlu ekseninde Alevilik ile ilgili söylediklerinin  kamuoyuna mal olmasından bilemediniz bir saat sonra ”Ankara milletvekilimiz İbrahim Halil Oral bir Youtube kanalında konuştu. Ben başkalarının yaptığını bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum, Alevilik üzerinden yapılan tarife kim için yapılırsa yapılsın şiddetle reddediyorum. Ve sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti genel başkanı olarak özür diliyorum” yaptığı konuşmadan sonra milletvekilini disipline sevk etmesi Türkiye’de yeni bir siyasetin başlangıcı oldu.

Siyasi partilerin genel başkanlarında şartlar ne olursa olsun, partisine mensup bir milletvekilinin, bakanın yada genel merkez yöneticilerinin kitleleri üzen açıklamalarından sonra “ben başkaları istiyor diye kendi partilimi yedirmem” diyerek işi buzdolabına koyar en son kertede toplumdan bir tepki gelebilir diye ilgili şahsı tekrar milletvekili adayı yapmazlar.

Anlatmaya çalıştığımız “Ben partilimi birileri istiyor diye yem etmem” anlayışı döner dolaşır “ kol kırılır yen içinde kalır” atasözünde hayat bulur topluma ters gelen söylemlerde bulunan milletvekiline “ bir süre orta yerde görünme” talimatı verilir ve siyaset bu şekilde sürer giderdi.

Önceki gün İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in “kol kırılır ama yen içinde kalmaz” şeklindeki davranışı sadece İYİ partiden değil, toplumun hemen her kesiminden olağanüstü bir destek gördü, toplumun tüm katmanları Akşener’i alkışladı “siyaset böyle yapılmalı” görüşünün en üst noktaya taşınmasına vesile oldu.

Meral Akşener’in açtığı bu harika yoldan diğer siyasi partilerin geçip geçmeyeceği ile ilgili şimdiden bir fikir yürütmek zor,

Var olan bir siyasi partideki bir siyasetçinin böyle bir pot kırmasını beklemekten başka çare de yok.

Ancak görünen o ki İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in herkesi rahatlatan, toplumun tüm kesimlerimin takdirini kazanan bu davranışından sonra olası bir olumsuz söylem sırasında Türkiye’nin tamamı muhataplarına “ Meral Akşener’in gösterdiği duyarlılığı siz neden göstermiyorsunuz.?” sorusunu yöneltecektir.

Bizim temennimiz Meral Akşener’in ortaya koyduğu siyaset tarzının tüm liderler tarafından da hayata geçirilmesi, ancak bu şekilde siyaset yapanlar “Türkiye’de sadece biz yaşamıyoruz, her renkten çiçeğin bulunduğu bir ülkede yaşıyoruz dolayısı ile herkesin yaşam tarzına saygı göstermek zorundayız” anlayışı ile hareket edebilirse mesafe alabilirler.

Meral Akşener’in ortaya koyduğu siyaset tarzı da işte hepimizin özlemi olan “herkesin yaşamına saygı” kavramından başka bir şey değildir..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263