banner280

Trabzonspor’da cezalı Nwakaeme’nin yerine ilk on bire Yusuf Sarı girerken Fenerbahçe’de Başakşehir maçının on biri bozulmadı. Seyir zevki ve pozisyon zenginliği açısından lig ortalamasının üstünde bir maç izledik. Fenerbahçe, ani baskın sonunda Garry Rodrigues’in ceza sahasının ortasına kestiği topta Max Kruse’nin düzgün vuruşuyla henüz 1. dakikada öne geçti.

Maça adeta 1-0 geride başlayan Trabzonspor hiç kırılmadı ve oyun 0-0’mış gibi devam etti. 15. dakikada Caleb Ekuban’ın savunmanın arasına kestiği topta araya sızan Alexander Sörloth takımını eşitliğe taşıdı. Savunmanın göbeğinde büyük sıkıntı yaşayan Fenerbahçe 2-1 geri düştü.

Birçok gol pozisyonunun yaşandığı, izlemesi keyifli ilk yarı 2-1 Trabzonspor üstünlüğüyle sonuçlandı. 30’dan sonra Tolga Ciğerci ve Garry Rodrigues’in kanatlarını değiştiren Ersun Yanal, Vedat Muriqi’in pivot özelliğiyle pozisyon yaratma planında başarıya ulaştı ancak Uğurcan devrenin son bölümünde gole izin vermedi.

Hüseyin Çimşir ikinci yarıya Guilherme’yle başladı. İlk yarıda Yusuf Sarı’dan beklediğini bulamayan hoca genç yıldızı kenara aldı. Ersun Yanal’ın ise ilk hamlesi 62. dakikada geldi. Nabil Dirar’ın yerine Deniz Türüç’ü sahaya süren Ersun Yanal, Emre Belözoğlu’nu da Tolga Ciğerci’nin yerine oyuna soktu. İkinci yarı Trabzonspor’un hiç üstüne gelmediğini fark eden Yanal, Deniz’i sol beke çekti. 76. dakikada Ferdi ile son kozunu oynayan Fenerbahçe kaleci Uğurcan’ı geçemedi. Genç file bekçisi muhteşem bir performans gösterdi ve takımının üstünlüğü korumasını sağladı.

Hüseyin Çimşir oyuna müdahale etme konusunda benim gözümde etkili bir maç çıkarmadı. Orta sahada topu neredeyse hiç tutamayan, rakip takımın ceza sahasına girmesini engelleyemeyen bir Trabzonspor vardı sahada. Ancak Uğurcan Çakır gösterdiği muhteşem performansla çaylak hocasını kurtarmış oldu.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263