banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

'Bayram şekeri'ne dikkat!

Ünlü isimlere yaptığı göz kapağı estetiği operasyonlarıyla tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, yaklaşan Ramazan bayramında artacak olan şeker tüketimiyle ilgili uyarılarda bulundu. BURSA (İGFA) - Bugüne dek aralarında sanat dünyasının ünlü yıldızlarının yer aldığı çok sayıda tanınmış ismin göz kapağı estetiği ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Tuncay Sezgin, yaklaşan Ramazan bayramı için önemli bir uyarıda bulundu.

Halk arasında şeker bayramı olarak ta bilinen Ramazan bayramında şeker ve şekerli yiyeceklerin tüketiminin artacağını hatırlatan Sezgin, Türk toplumunda özellikle de orta yaş sonrası sıklıkla görülen şeker hastalığının bilinen olumsuzluklarının yanısıra gözleri de etkilediğini söyledi.

Sezgin, fazla şeker tüketimi sonucu şeker hastalarının körlüğe kadar giden sorunlar yaşayabileceğine dikkat çekti.

Şeker hastalığının retinadaki kılcal damarların yapısını bozup, hücre kaybına yol açtığını söyleyen Op. Dr. Sezgin, bunun da damar geçirgenliğinin bozulmasına, sarı nokta bölgesinde sıvı ve yağlı maddelerin birikmesine, beraberinde kılcal damarların tıkanarak beslenmeyen alanların ortaya çıkmasına sebep olduğunu dile getirdi. Sezgin, şeker tanısı konan hastaları durumu ciddiye almalarını istedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263