banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Dikkat! Sinsi hastalık görme kaybına yol açabilir

Ünlü isimlere yaptığı göz kapağı estetiği operasyonlarıyla tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, en sinsi göz hastalıklarından olan pterjium (göz eti) konusunda uyardı. Sezgin, hastalığın dikkate alınmaması durumunda ciddi görme kayıplarının oluştuğunu belirtti.BURSA (İGFA) - Ünlülerin doktoru olarak tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu kez hayati bir konuda uyardı.

Başlangıçta hafif damarlı bir yapıdayken pterjium (göz eti) hastalığının ilerlemeye devam ettiği süreçte kornea tabakasına tutunup çekilmesine ve astigmata neden olduğunu belirten Sezgin, “Astigmatla birlikte görmede bulanıklık olur. Göz bebeğine ilerlemesi halinde ise görme aksını kapatarak kalıcı görme kusurlarına yol açar” dedi.

Halk arasında gözde et yürümesi olarak ta bilinen hastalığın ortaya çıkış aşamasında yanma, batma ve bazen kanlanma gibi şikayetlere yol açtığını hatırlatan Sezgin, tedavi için tek kalıcı yöntemin ameliyat olduğunu söyledi. Erken teşhisin önemine dikkat çeken Sezgin, damla tedavisinin göz kurumasını engellediğini ve yüzeyde oluşabilecek ilhitaplanmaları düzeltmek için kullanıldığını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263