banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Özel ameliyatla tedavi oldu, kısa sürede sağlığına kavuştu

Omurga kanal daralması ve kireçlenmesi hastalığı olan 84 yaşındaki Ali Rıza Ballı, yapılan özel bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Murat KARAKAYA /NİĞDE İGFA- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. İsmail Kaya tarafından yapılan operasyonla tedavi olan Ballı, hastaneye, hem ayak hem de elleri felçli şekilde getirilmişti. İki hafta boyunca uygulanan tedavi ile felçli olan hasta gücünün yarıya yakınını kazandı. 

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Yakup Çetinkaya ile birlikte başarılı operasyona imza atan Dr. Öğr. Üyesi ve Beyin Cerrahi Uzmanı İsmail Kaya yaptıkları basın açıklaması ile sürecin işleyişi hakkında bilgi verdiler.
Başhekim Uzm. Dr. Yakup Çetinkaya, hastanın fizik tedavinin de desteği ile daha iyi seviyeye geleceğini söyleyerek şunları dile getirdi:  

"Yaşlı hastalarda kemiklerdeki dejenerasyona bağlı, ciddi problemler yaşanıyor. Bu hastamızda da servikal sistemde, yani boyun omurlarındaki ciddi dejenerasyona bağlı daralmadan dolayı kuadriplej dediğimiz olay gelişmiş. Kuadriplejde, hem eller hem de ayaklar kısmi veya tam felçlidir. Kuadriplejli hastalar hiç ayağa kalkamaz veya ayakta duramazlar. Daha önce implantlarla dar kanalların genişletilmesiyle çözülen bu hastalık bu tedavi felci rahatlatsa veya sorunu çözse de boyun hareketlerinde ciddi bir kısıtlamaya neden oluyordu. Yeni kullanılan teknikle minimal bir cerrahi müdahale yapılarak boyundaki yer alan dar kanal laminekti yöntemiyle sinirlerin rahatlatılması sonucuyla hastamız boyun hareketlerinde kısıtlama olmadan sağlığına kavuştu. İlerleyen günlerde fizik tedavi ile daha iyi seviyeye geleceğini düşünüyoruz." dedi. 
Dr. Öğr. Üyesi ve Beyin Cerrahi Uzmanı İsmail Kaya; Uygulanan tedavi yöntemi ile hastanın iki hafta içinde gücünün yarıya yakınını geri kazanmasını sağladıklarını açıkladı. 

Kaya; "Hem ayaklarında hem ellerinde totale yakın felçi tarafımıza başvurmuştu. Özel ve yeni bir teknik kullanarak, daha önce olduğu gibi implant kullanmadan omurga boyun hareketlerini kaybetmeden yeni tekniğimizle beraber küçük bir cerrahi girişimle omurga dar kanalını çözdük. Hastamızın iki hafta içinde gücünün yarıya yakınını geri kazanmasını sağladık. Fizik tedavi ile totale yakın bir şekilde düzeleceğini düşünüyoruz." 

Hastaneye yarı felçli olarak gelen 84 yaşındaki Ali Rıza Ballı, hastanede emeği geçenlere teşekkür ederken şunları ifade etti; "İlk geldiğimde felç gibiydim, hiçbir yerimde his yoktu. Şimdi tedaviden sonra hareket hissedebiliyorum günden güne iyileştiğimi hissediyorum. Ellerinden geleni yaptıkları için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarına çok teşekkür ederim." 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263