banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Babacan tek haneli enflasyon için tarih verdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, haftalık değerlendirme toplantısında gençlere seslenirken, tek haneli enflasyon için tarih verdi.ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu.

Gençlere seslenen Babacan’ın gündeminde Merkez Bankası’nın döviz satışları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de kepenk kapatan esnaf ve açıklanan işsizlik oranları vardı.

"İKİ YILDA TEK HANEYE İNECEĞİZ"

"Yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermiyoruz" diyen Babacan, "İşsizliğin de yoksulluğun da enflasyonun da üstesinden geleceğiz. Enflasyonu, iki yılda yeniden tek haneye indireceğiz. 2003-2004’te ‘Olmaz’ diyorlardı. Biz yapamayacağımız bir şeyin sözünü hiç vermiyoruz. Ama bir kere söz veriyorsak bu sözümüzü mutlaka yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe odaları dışında bir yeri fazla görmediğini öne süren Babacan, "Son dönemde sıradan 10 esnafı yan yana ziyaret edip hâl hatır sorduğunu gördünüz mü? Bırakın Erdoğan’ı, milletvekilleri yapamıyor. ‘Keşke dışarı çıkamasak, keşke milletvekili olduğumuz anlaşılmasa’ diyorlar. Meclis onlar için bir koruma alanı. Cumhurbaşkanı’nın girişinde ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehri’ yazan Rize’den haberi yok" dedi.

‘MELEK ABLA’ DÜKKÂNI DENEYZEDE OLDU’

“Rize’de en uzun süre dükkân işleten kadın esnaf, dükkanını kapatmak zorunda kaldı" diyen Babacan, "Çocukken ilkokula gönderilmeyen ama çocuklarını iyi koşullarda okutmak için çalışıp çabalayan Melek Hanım ekonomik krize dayanamadı. Tek başına bir kadın olarak 1991’de ticaret hayatına başlamış, dükkanını açmış, 94 krizini, 2001-2002 krizini atlatmış. 2008-2009 krizini atlatmış ama kendi hemşerisini el yapımı, ev yapımı millî ve yerli krizinin altında kalmış. Pandemi döneminde dükkânı kapalıyken direnen bu kadın esnaf, Erdoğan’ın patlattığı döviz krizinin karşısında duramadı. Bir kişi, ülkeyi deney laboratuvarına çevirdi. Rize’deki ‘Melek Abla’ dükkânı da deneyzede oldu" diye konuştu.

https://youtu.be/fvWtHw6C8R8

Babacan’ın gündemindeki diğer konu ise gençlerdi. “Gençlerin barınması, mutfak alışverişi, ulaşım, yeme-içme gibi temel masrafları çok acımasız boyutlara ulaştı” diyen Babacan, 2010-2015 yılları arasında üniversitede okuyan öğrencilerin sosyal medyada yaptığı paylaşımları okuyarak, “2010-2015 yılları arasında öğrencilik yapan gençler Twitter’da yazmışlar. ‘Öğrenciydim, çalışıp okuyordum. 250 liraya bir araba içecek alırdık. Sürekli mekanlara giderdik. Tavuk döner yemezdik’ diyor. ‘Bugün pahalı olan mağazalardan giyinirdik. Şimdi 10 bin lira maaşla bunları yapabildiğime emin değilim’ diyor. Bir başka yorum: ‘Aylık kira harici elime 600 lira kalırdı. İstediğim markadan alışveriş yapardım ve marketi asla düşünmezdim’ diyor. ‘Şimdi maaşımla sürekli tereddütteyim. Üniversiteyi asla şu an okumak istemezdim’ diyor. Bir başkası ‘Aynı dönemde okudum. Günlük harçlığım 20 lira olurdu. Nadir de olsa lüks restoranlara giderdik. Arkadaşlarımla her gün dışarıda buluşurdum’ diyor. Bunlar gerçek hayat deneyimleri” dedi.

Babacan gençlere, önümüzdeki ilk seçimlerde ülkede bambaşka bir rüzgâr eseceğini öne sürerek, "Başka ülkelerin ‘Keşke Türkiye gibi olsaydık’ dediği dönemleri yaşadık. Kimse unutmasın. Türkiye’nin başarılı günleri göz ardı ediliyor. Objektif değerlendirmek, hakkı haklıya teslim etmek zorundayız. Yine yapacağız. Bir günde her şey değişir. Seçim günü vereceğimiz değişim kararı tüm bu kara bulutları dağıtır geçer" dedi.

YENİ EYLEM PLANINI YARIN BURSA'DA AÇIKLAYACAK

Öte yandan geçtiğimiz Haziran ayından bu yana 6 tane eylem planı açıklayan DEVA Partisi kamuoyunun karşısına bu defa yerel yönetimler ve şehircilik politikalarıyla çıkacak. Babacan partisinin yeni eylem planını yarın Bursa’da açıklayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263