Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Edirne Keşan Sol Parti: "Ocak neden hemen kapatılmıyor"

Sol Parti Keşan İlçe Başkanı Metin Tanal bugün Yönetim Kurulu üyeleri ile bugün saat 14.15'te parti binasında yaptığı bir basın açıklaması ile Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun 7 Nisan 2022 Perşembe günü Keşan Belediye Meclisi'nde açıkladı "Belkoop civarındaki taş ocağı bayram sonrası faaliyetine son verecek" açıklaması ile ilgili bir basın açıklaması yaparak ocağın niye hemen değil de bayramdan sonra faaliyetine son vereceğini sordu.Erdoğan DEMİR / Keşan Postası (EDİRNE İGFA)- Belkoop civarındaki taş ocağının tekrar faaliyete açılmasıyla ilgili konuşan Sol Parti Keşan İlçe Başkanı Metin Tanal, İlçemizin Aşağı Zaferiye Mahallesi Belkoop Mevkiinde faaliyetine devam eden  taş ocağı doğaya ve çevreye duyarlı Keşan halkı, çevreye verdiği her türlü rahatsızlıktan en çok etkilenen Belkoop ve Atakent ‘te yaşayan mahalle halkı, Sol Parti olarak bizim de içinde yer aldığımız her türlü itirazlara, eylem ve etkinliklere rağmen bir ayı aşan bir zamandır yasa tanımaz biçimde faaliyetini sürdürmektedir. Bu zamana kadar mahallede yaşayan halk rahatsızlığını dile getirmek için ortaya koyduğu haykırışını, çırpınışını ve itirazını ne yazık ki hiçbir siyasi iktidar yetkilisine duyuramamıştır. Hiçbir siyasi iktidar yetkilisinin sesi soluğu çıkmamıştır.

Ancak dün belediyenin nisan ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu bunca zamandır Keşan kamuoyunu meşgul eden bu olay karşısında rahatsız olmuş olacak ki  ilk defa konu ile ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada çevreye karşı duyarlılığını ve hassasiyetini belirterek vali ve BOTAŞ yetkilileri ile görüştüğünü ve 'Bayram sonrası veya öncesi de olabilir ama bayram sonrası kesin olarak faaliyete son verilecek' şeklinde açıklamada bulunduğunu toplantı anında yapılan yayından öğrendik. Burada hemen şu soruları sormak gerekiyor: Sayın Başkan bir aydan fazladır orada bir doğa katliamı var.

Çevre ve doğa hassasiyetinizi de anlayarak neden bu çevre katliamına hemen dur denilemiyor? Mahallede yaşayan halkımızın bir ayı aşan bu zaman zarfında yaşadığı korku, endişe, gürültü kirliliği, tozuşuma dolayısıyla pencere cam açamama, balkonuna oturamama, çamaşırını asamama, çocuğuyla, hastasıyla, yaşlısıyla sağlıksız bir ortamda ve her an patlatma anında neler yaşayacağı korkusuyla yaşaması BOTAŞ'ın çıkaracağı taştan daha mı önemsiz veya daha mı değersiz? Tüm bu yaşananlar göz önüne alınarak bu katliamın bayram sonrası değil hemen bu gün kapatılması gerekmiyor mu? Başkanın bu açıklamasından bu süreyi belirleyenin BOTAŞ olduğu ve inisiyatifin de BOTAŞ'ta olduğu anlaşılmaktadır. Kısacası kendisine yetecek kadar taşı çıkarana kadar süre belirleyebiliyor. Buradan şu da anlaşılıyor ki eğer ihtiyacı olan taşı o süreye kadar çıkaramazsa süreyi uzatabilir."dedi.

Tanal,  "Ancak unutulmaması gereken bir konu da şu an işleyen bir yargı süreci vardır. Yargıdan her an durdurma kararı çıkarsa onay veren yetkililer bu sefer yargı kararına istinaden kapatmak için hemen yetkilerini kullanacaklar mı? Yoksa keyfiyet devam mı edecek? Bundan sonra yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun sorumluluğunu kim üstlenecek. O çevrede yaşayan halkın tüm bu olumsuzluklardan kurtulup, sağlıklı, huzurlu, güvenli bir yaşam sürdürmeleri için daha net, daha sahici tutum içinde olunmalı, halkın ve doğanın yanında yer alınarak ocak hemen kapatılmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263