banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

İYİ Parti Kars Milletvekili aday adayı Mükerrem Aladağ resmi başvuruyu tamamladı

Aday adaylık sürecini yaptığı başvuru ile tamamlayan İYİ Parti Kars milletvekili aday adayı Mükeerrem Aladağ'ın başvuru sonrası gazetcilere yaptığı açıklama şu şekilde:

Kıymetli hemşerilerim.

Önce Yüce Mevla’ma, sonra sizlerin destek olacağına tüm kalbi duygularımla inanarak ve İçinizden birisi olarak sizlere daha iyi hizmet etmek, ortak sorunlarımızı birlikte çözmek amacıyla İYİ PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ aday adayı olmaya karar verdim.

Değerli hemşerilerim bu süreçte; sizlere birinizin bir diğerinden farklılığını gözetmeden adil ve tarafsız hizmet etmeyi taahhüt ediyorum.

1)Kibirden ve riyadan uzak, insanların arasına nifak tohumları ekenlerden değil; sevgiyi, barışı ve kardeşliği taahhüt ediyorum.

2) Değerli hemşerilerim; seçildikten sonra, telefonlarınıza bile çıkma lütfunda bulunmayan, sizleri sekreterlerine havale edenlerden değil; her istediğinizde görüşebileceğiniz, soru ve sorunlarınıza yasaların ön gördüğü çerçevede çözümler üretecek, kapısının herkese açık olan bir vekillik taahhüt ediyorum.

3)Ben size pozisyona göre mecliste el kaldıran ve indiren milletvekili değil; çalışkan, üretken ve bölgemizin sorunlarını meclise taşıyan, yapılması gereken plan, program ve projelerle ilgili bakanlıkların kapısını aşındırmayı, haksızlık ve yolsuzluklar karşısında susmayacağımı, soru önergeleri ile meclisi çalıştıracağımı taahhüt ediyorum.

4) Bölgemizdeki başta işsizlik olmak üzere, bunun doğurduğu yokluk ve yoksulluğa çare olmak için; gerek kristal karı ve gerekse de doğa güzelliği ile dünyada isminden söz ettiren Sarıkamış Bayrak Tepe Kayak Merkezini hak ettiği koltuğa oturtarak bu vesile ile kış turizminin daha da güçlendirilerek şehir merkezlerinde ev pansiyonculuğu başlatıp bölge halkının turizmden nemalanmasını sağlayacağımı, öte yandan bölgemizin ana geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın yeniden güçlendirilmesi için devletin tüm imkânlarını seferber ettirilmesi için çalışacağımı taahhüt ediyorum.

5) Serhat Karsımızın tarihi mekânlarını yeniden restore ettirilerek; inanç turizminin güçlendirilmesi için büyük bir azim ve gayretle çalışacağımı, atıl durumda olan Kars Et ve Süt Fabrikasının yeniden hayata geçirilmesini,

6) Dünya markası hastanelerin Erzurum’a inşa ettirilip, sadece bir tanesinin bile Kars'a layık görülmemesi ve bu ayrımcılığın bile Karslının vicdanlarda ayrı bir rahatsızlık vermesinin yansıra; kanamalı, kalp krizi vb. ağır hastaların Erzurum’a gidene kadar yollarda hayatlarını kaybeden hastaların ve hasta yakınlarının bu dramlarına son verdirmek, artık bir nebzede olsa siz değerli hemşerilerimizin insanca muamele görmesi için; ivedilikle şehir hastanelerinden en az bir tanesinin Serhat Kars’ımızda inşa edilmesi için sivil toplum kuruluşlarını ve tüm bürokratları faaliyete geçirerek ilgili bakanlıkların kapısını aşındıracağımı,

7) Bölgemizde çok büyük bir potansiyele sahip Kağızman Elmasının yansıra armut, şeftali ve kiraz gibi birçok meyvenin aynı zamanda Sarıkamış’ın Kağızman’a yakın birçok köylerinde de yetişmesi ve üreticilerin mahsullerini pazarlayamayıp hayvanlara yem olarak yedirdiklerine şahit olan bir kardeşiniz olarak; nasip olursa bir an evvel bu bölgede acilen bir meyve fabrikası kurdurmak ve ayni zamanda bölge halkına aş iş ve ekmek kapısı olacağına gönülden inandığım bu projeleri hayata geçireceğimi taahhüt ediyorum.

MÜKERREM ALADAĞ KİMDİR?

Sarıkamış Çamyazı Köyünde dünyaya gelen Mükerrem Aladağ Abdurrahman ve Saniye’den olma dokuz kardeşin iki numarasıdır. Birisi hukukçu, ikisi eğitimci birisi devlet memuru ve bir diğeri lise öğrencisi olmak üzere beş çocuk babasıdır.

1977-1978 eğitim öğretim yılında Sarıkamış Lisesinden mezun olduktan sonra Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsü’ne kayıt yaptırmak için müracaatta bulunup, ancak; Söz konusu okul Dev Genç ve Dev Sol gibi guruplar tarafından istila edildiği ve kendisinin Ülkücü olması nedeniyle eğitme başlayamamıştır. 1980 Askeri İhtilal sonucu vatan borcunu ödemiştir.1986 yılında Kars Adliyesinde memur olarak göreve başlamıştır.

Daha sonra Eskişehir Üniversitesi Açık öğretim Fakültesini Sosyal Bilimler bölümünden mezun olan Aladağ, meslekte yükselme imtihanlarına katılarak İlçe Seçim Müdürü olarak Selim İlçe Seçim Kurulu Başkalığına atanmıştır. Yaklaşık 19 yıl burada görev yaptıktan kısa bir süre Bursa Harmancık ve Sarıkamış İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarında Seçim Müdürü olarak görevini ifa etmiştir. Memuriyet süreci içerisinde Seçim Müdürlüğü, İcra Müdürlüğü, Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü ve İdari İşler Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur. Sarıkamış’ta görev yaptığı yıllarda kendisinin de Sarıkamışlı olması nedeniyle 2009 Yılında Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye başkanlığına aday olması için gerek parti teşkilatlarından gerekse halkın yoğun istekleri doğrultusunda adaylığı önerilmiş ve yapılan teklifi kabul etmiş ancak genel merkez tarafından aday gösterilmemiştir.

En son Kars Adliyesinde İdari İşler Müdürü olarak görev yapan Aladağ; yirmi beş hizmet yılını doldurduktan sonra 2010 Yılında emekliye ayrılmıştır.

2000 yılından günümüze kadar çeşitli dergi ve yerel gazetelerde makale ve düz yazı cinsinden yazılar yazmış, yazılarında genellikle bölgemizin ve ağırlıklı olarak turizm cenneti İlçemiz Sarıkamış’ın sorunlarını dile getirmiş neler yapılabilir gayreti içerisinde dilek ve temennilerde bulunmuştur. Gerek köşe yazıları gerekse sosyal medyada yayınlamış olduğu yazılarından dolayı AKP trolleri tarafından hakkında suç duyurusunda bulunanlar olmuş, bu nedenle zaman zaman mahkemelerde yargılanmıştır. Ancak yargının henüz siyasallaşmadığı bu dönemde bağımsız yargıçlar tarafından beraat kararı verilmiştir.

Yapmış olduğu çalışmalar içerisinde “KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE SARIKAMIŞ BELEDİYE BAŞKANLARI” adı altında basıma hazır bir adet esere sahip bulunmaktadır. Bu çalışmalarının bir kısmı Kars Ölçek Gazetesinde görev aldığı köşesinde ve Sarıkamış’ın Hemşerisi, Sarıkoza Sanat ve Edebiyat dergilerinde ve sitelerde yer almaktadır.

2009 Yılında Sarıkamış Kültür ve Turizm Derneğinin kurucularından olup, işbu derneğin başkan yardımcılığını yapmıştır.

2017 Yılında kurulan ancak 2020 yılında resmiyet kazanan bugün on binin üzerinde üyesi bulunan Sarıkamış Platformunun kurucu üyelerindendir. Sarıkamış Kalkınma Vakfının kurucularındandır.

2011 yılında emekliye ayrıldıktan sonra Erzurum İl Merkezine yerleşmiş bir dönem Erzurum Milliyetçi Hareket Partisinin İl yönetiminde görev yapmıştır.

Erzurum İl Merkezinde “ ÖZ ALADAĞ SİGORTA ARACILIK HİZ. LTD.ŞTİ unvanı altında sigorta acentesini kurmuş, devamında Öz Aladağ Sigorta İzmir-Kars ve Iğdır Şubelerini açarak bu bölgelerde de sigortacılık faaliyetlerde bulunmaya devam etmektedir.

2021 yılında Kars İli Sarıkamış İlçesinde SARIKAMIŞ ALADAĞ OTEL adı altında otel inşa ederek bölgemize ve turizme ciddi bir yatırım yapmıştır. Dolaysıyla turizm alanında faaliyetleri devam etmektedir.

Yazılarına aşağıdaki site adresinden ulaşabilirsiniz.

Web sayfa: https:// mukerremaladag.com

e-mail: [email protected]

Anahtar Kelimeler:
Mükerrem Aladağ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263