banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Millet Partisi: NATO'ya üyelik başvuruları reddedilmeli

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusunun kararlılıkla reddedilmesi gerektiğini söyledi.ANKARA (İGFA) - Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu ile ilgili bir açıklama yaptı.

"İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu kararlılıkla reddedilmelidir" diyen Nacar, Türkiye'nin NATO üyelerinden Türkiye’nin güvenliğine ve egemenlik haklarına uygun davranmasını sağlatmak için gereğini yapmak zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye, NATO’nun en önemli müttefiklerinden biridir ve bugüne kadar üzerine düşen her görevi yerine getirmiştir. Türkiye’nin müttefikleri de Türkiye’nin iç ve dış güvenliğine gereken asgari hassasiyeti göstermek; Türkiye’nin, düşmanlarına ve terörist ilan ettiklerine karşı Türkiye’ye yardımcı olmak, terörist PKK/ YPG ve uzantılarına destek vermekten vazgeçmek ve Türkiye ile birlikte hareket etmek zorundadırlar. NATO’ya üye olacakların da Türkiye’nin bu hassasiyetine dikkat etmeleri, PKK/ YPG’ye verdikleri desteği çekmeleri ve terörist örgütlere karşı Türkiye’ye yardımcı olmaları şarttır. Ülkelerini terör örgütleri için bir sığınak ve korunak yapmaktan vazgeçtiklerini eylemleri ile ispat edinceye kadar da üyelik başvurularının reddedileceğini anlaşmaya dercetmelidir" dedi.

Nacar, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz nedeniyle Batı’nın veya ABD’nin ekonomik yardımları karşılığında geri adım atmaması gerektiğini kaydederek, "Türkiye, NATO’nun saygın bir üyesi olarak, müttefiklerinden güvenlik ve egemenlik haklarına en azından asgari saygıyı istemeli ve bundan taviz vermemelidir” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263