banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Sarp Sınırı'ndaki tır kuyruklarını CHP’li Ahmet Kaya görüntüledi!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Artvin-Sarp sahil yolunda geçiş sırası bekleyen tırların oluşturduğu kilometrelerce uzunluktaki kuyruğu görüntüleyerek, Türk Nakliyecilerinin yaşadığı sıkıntılara bir an önce çözüm üretilmesi için hükümete çağrıda bulundu. Ajans Pazar / RİZE (İGFA) - Türkiye’nin Kafkaslar’a ve Orta Doğu’ya açılan en önemli kapılarından biri olan Sarp Sınır Kapısı’nda Gürcistan’a geçişte Gürcü plakalı tırların geçişine izin verilip Türk plakalı tırların bekletilmesi kilometrelerce uzunlukta kuyrukların oluşmasına ve Türk tırcılarının büyük mağduriyetler yaşamasına yol açtı.

Türkiye’nin farklı illerindeki ihracat ürünlerinin yurtdışına sevki için Sarp Sınır Kapısı'na gelen Türk Nakliyecileri Gürcistan’a geçişte yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu boyunca yol kenarlarında duraklayarak günlerce süren çileli bir bekleyişle karşı karşıya kalıyor.

Sarp Sınır Kapısı yolunda bekleyen tırları görüntüleyen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Artvin-Sarp sahil yolunda kilometrelerce uzunluğunda tır kuyruğu var. Tır şoförlerimiz burada büyük mağduriyet yaşıyor. Bazıları aracında uyuyor, bazıları masasını sandalyesini atmış yemeğini burada yiyor. Çünkü yemek yiyebileceği, çay içebileceği, duşunu alabileceği, bu bekleme sırasında vakit geçirebileceği mekanlar yok. Geçiş sırası alabilmek için maalesef ilkel şartlarda saatlerce, günlerce, bazen haftalarca burada beklemek durumunda kalıyorlar” dedi.

https://youtu.be/A-3OWBzRXuc

Kaya, Türk tırcılarının Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan sıkıntıları dolayısıyla bir haftada tamamlamaları gereken turu belki de ayda bir tamamlayamadıklarını anımsatarak, "Çoluğundan çocuğundan ayrı kalıyorlar. Şoförlerimizin bekledikleri yerlerde sosyal ihtiyaçlarını, insani ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar yok. Burada büyük sıkıntı içinde ekmek kazanma, çoluklarına çocuklarına ekmek götürme mücadelesi veriyorlar" diye konuştu.

HÜKÜMET DUYARSIZ!

Kaya, bu mağduriyeti meclis gündemine, basının ve kamuoyunun gündemine getirmelerine rağmen çözüme kavuşturamadıklarını belirterek, "Olan tırcılarımıza oluyor, olan Türk Nakliyecilerine oluyor. Vicdan diyorum, merhamet diyorum bu insanlara gerçekten üzülüyorum. Bir an önce bu sıkıntının çözülmesi lazım" çağrısını yineledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263