banner280

Spor Toto Süper Lig’de 7. haftayı geride bıraktık. Haftanın karşılaşmalarını, öne çıkan performanslarını, en iyi on birini, en iyi teknik direktörünü, en iyi golünü, en iyi asistini ve en büyük hayal kırıklığını inceleyeceğiz. Haftanın karşılaşmalarıyla başlayalım.

7. hafta 4 Ekim Cuma akşamı başladı. Fenerbahçe evinde Antalyaspor’a boyun eğerken Yeni Malatyaspor, Yukatel Denizlispor’u bozguna uğrattı.

Fenerbahçe-Antalyaspor maçıyla başlıyoruz. Fenerbahçe maça enteresan bir şekilde Galatasaray’a karşı çıktığı ilk on birle çıktı. Kadıköy’de kapanan Antalyaspor’u bu plan ve on birle açmak pek olası değildi. Nitekim öyle de oldu. Antalyaspor 6. dakikada bulduğu golü doğru bir şekilde savunarak İstanbul’dan 3 puanla döndü. Şampiyonluk yolunda sert bir uyarı alan Fenerbahçe’de Ersun Yanal maç sonu yaptığı basın toplantısında hatayı üzerine aldı ve milli arada çalışmaların süreceğini açıkladı.

Fenerbahçe 0-1 Antalyaspor
Gol: 6’ Ufuk Akyol
Maçın Oyuncusu: Altay Bayındır

Cuma akşamının diğer maçında Btc Türk Yeni Malatyaspor, ligin yeni ekibi Yukatel Denizlispor’a sahayı dar etti. Jahovic’in 4 golle yıldızlaştığı maçı ev sahibi ekip 5-1 kazandı. Btc Türk Yeni Malatyaspor bu sonuçla 9. sıraya kadar yükselirken, Yukatel Denizlispor’un maç kazanamama serisi 5 maça çıktı.

Btc Türk Yeni Malatyaspor 5-1 Yukatel Denizlispor
Goller: 28’ (P), 61’ (P), 69, 90 Adis Jahovic, 34’ Mitchell Donald / 65’ Hugo Rodallega
Maçın Oyuncusu: Adis Jahovic

5 Ekim Cumartesi günü Spor Toto Süper Lig 3 karşılaşmaya sahne oldu. İttifak Holding Konyaspor ve Göztepe farklı galip gelirken şampiyonluk adayı Galatasaray başkentte 2 puan kaybetti.

İttifak Holding Konyaspor, deplasmanda Kasımpaşa’yı sahadan sildi. Bu sezon henüz form bulamayan Rijad Bajic’i kızağa çekip Ömer Ali-Miya ikilisini forvete süren Aykut Kocaman meslektaşı Kemal Özdeş’e büyük üstünlük sağladı. İlaveten maçın hakemi Serkan Tokat Avrupa standartlarında bir hakem performansı izletti bizlere.

Kasımpaşa 1-4 İttifak Holding Konyaspor
Goller: 45’ Veysel Sarı / 19’ Ömer Ali Şahiner, 44’ (P) Marko Jevtovic, 45’, 63’ (P) Farouk Miya
Maçın Oyuncusu: Farouk Miya

Göztepe yükselişini sürdürüyor. Lige 2 maçta 2 mağlubiyetle başlayan Göztepe 3. haftadan itibaren toparlanmaya başlamıştı. 4 maçtır kaybetmeyen Göztepe’de en önemli sorun gol yollarındaydı. Bu sorunu İstikbal Mobilya Kayserispor’un tembel savunmasına karşı yaşamadılar ve tam 4 gol buldular. Ligin en az gol yiyen takımı olan Göztepe’de böylece yenilgisiz seri 5 maça yükselmiş oldu. İstikbal Mobilya Kayserispor içinse güzel şeyler söylemek imkansız. 7 maç sonunda topladıkları 3 puanla son sıraya düşen ekibin yönetim kurulu ve teknik heyeti bu sonuçlara daha fazla dayanamadı ve istifa etti.

Göztepe 4-0 İstikbal Mobilya Kayserispor
Goller: 7’ Alpaslan Öztürk, 42’ Soner Aydoğdu, 45’, 50’ Stefano Napoleoni
Maçın Oyuncusu: Soner Aydoğdu

Cumartesi bülteni Gençlerbirliği-Galatasaray maçı ile kapandı. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Gençlerbirliği, güçlü rakibi Galatasaray’ı sallasa da yıkamadı. Muslera’nın öne çıktığı karşılaşmada gol sesi çıkmayınca taraflar birer puana razı oldu. Galatasaray’da özellikle hücum düzeninde çok ciddi problem var. Yüksek kontratlı bir hücum departmanına rağmen ligde oynanan 7 maçta yalnızca 6 gol atılmış olması endişe verici. Sarı kırmızılılar ligin en az gol atan takımları arasında bulunuyor. Tüm kulvarlarda 10 maçta atılan gol sayısının sadece 7 olması milli aradan sonra Fatih Terim’i radikal değişikliklere itiyor.

Gençlerbirliği 0-0 Galatasaray
Maçın Oyuncusu: Fernando Muslera

Haftanın son gününde birbirinden güzel maçlar oynandı. Milli araya moralli girmek isteyen Beşiktaş ve şampiyonluk potasında kalmak isteyen Trabzonspor galibiyete ulaştılar. Başakşehir de kazanarak yeni bir seri oluşturdu. Sezonun flaş ekibi Demir Grup Sivasspor, Ankaragücü’nü mağlup ederek 7. haftayı liderin 2 puan ardında 2. sırada bitirdi.

Günün ilk maçında Ankaragücü, Sivas deplasmanında golcüsü Orgill’le öne geçse de Mert Hakan Yandaş’ın üstün performansına cevap veremedi. Yıldız oyuncu 2 golle takımını öne geçirirken son sözü Yatabare söyledi. Ankaragücü cephesindeyse geçen hafta Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören teknik direktör Metin Diyadin, saha ihlali nedeniyle 1 maç, tuvaleti kullandığı içinse 4 maç ceza almıştı. Diyadin 4 maç daha yedek kulübesinden mahrum kalacak.

Demir Grup Sivasspor 3-1 Ankaragücü
Goller: 26’, 48’ Mert Hakan Yandaş, 90’ Mustapha Yatabare / 15’ Dever Orgill
Maçın Oyuncusu: Mert Hakan Yandaş

Beşiktaş evinde lider Aytemiz Alanyaspor’u devirerek taraftarının bir nebze de olsa gönlünü aldı. Kral Burak Yılmaz’ın dönüşü dillere destan oldu. Usta golcü 1 gol 1 asistlik performans ile maça damga vurdu. Karşılaşmanın 71. dakikasında dizi dönen başarılı oyuncu Dorukhan Toköz oyuna devam edemedi. Ameliyata alınan Dorukhan’ın yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Beşiktaş 2-0 Aytemiz Alanyaspor
Goller: 52’ (P) Burak Yılmaz, 69’ Abdoulay Diaby
Maçın Oyuncusu: Burak Yılmaz

5-0’lık Fenerbahçe mağlubiyetinin tahribatını çok hızlı atıp lige muhteşem bir başlangıç yapan Gaziantep FK, 72 dakika 10 kişi oynadığı karşılaşmada güçlü rakibi Başakşehir’e diş geçiremedi ve 5 maçlık yenilgisiz serisini kaybetti. Başakşehir ise kötü başlangıcın telafisini yapıyor. İlk 2 maçı kaybettikten sonraki 5 maçta 11 puan topladılar ve haftayı 6. sırada tamamladılar. Özellikle Danijel Aleksic’in takıma dahli takıma ivme kazandırdı.

Gaziantep FK 1-2 Başakşehir
Goller: 24’ Patrick Twumasi / 13’, 71’ Enzo Crivelli
Kırmızı Kart: 18’ Güray Vural
Maçın Oyuncusu: Edin Visca

7. hafta Karadeniz Derbisi ile kapandı. Çaykur Rizespor evinde Trabzonspor karşısında sezonun yıldızı Dario Melnjak ile öne geçse de Trabzsonspor maçı çevirdi ve 3 puanı söküp aldı. Alexander Sörloth’un 1 gol 1 asistle yıldızlaştığı maçta son sözü Anthony Nwakaeme söyledi. 7 hafta boyunca her maçta gol yiyen ve gol atan Trabzonspor 3. sırada bulunuyor.

Çaykur Rizespor 1-2 Trabzonspor
Goller: 23’ Dario Melnjak / 73’ Alexander Sörloth, 90’ Anthony Nwakaeme
Maçın Oyuncusu: Alexander Sörloth

İşte Spor Toto Süper Lig'de 7. haftanın takımı:

Spor Toto Süper Lig’de 7. Haftanın öne çıkan performanslarına göz atıyoruz.

Haftanın golü: Mert Hakan Yandaş v Ankaragücü (ilk gol)

Haftanın asisti: Edin Visca v Gazişehir (ilk asist)

Haftanın teknik direktörü: Aykut Kocaman

Haftanın hayal kırıklığı: Gençlerbirliği karşısında Galatasaray’ın performansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263