Spor Toto Süper Lig’de 9. haftayı geride bıraktık. Haftanın karşılaşmalarını, öne çıkan performanslarını, en iyi on birini, en iyi teknik direktörünü, en güzel golünü, en güzel asistini ve en büyük hayal kırıklığını inceleyeceğiz. Haftanın karşılaşmalarıyla başlayalım.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftası 25 Ekim Cuma akşamı başladı. Gecenin tek maçında Çaykur Rizespor, Ankaragücü’nü yenerek rahat bir nefes aldı.

Çaykur Rizespor 2-0 Ankaragücü
Goller: 28’ (P) Braian Samudio, 60’ Fernando Boldrin
Maçın Oyuncusu: Fernando Boldrin

  • 6 maçtır kazanamayan, 4 maçtır da kaybeden Çaykur Rizespor, 3 maçtır kazanamayan Ankaragücü’nü ağırladı. Ligin kötü gidişata sahip iki takımının mücadelesinde Çaykur Rizespor kadro kalitesiyle sonuca ulaşan taraf oldu. Ankaragücü, İlhan Parlak’ın hücumdaki hovardalığının cezasını galip gelememe serisini 4 maça çıkararak ödemiş oldu. Transfer tahtasını açamadığı için büyük bir kadro kısıtlamasıyla boğuşan Ankaragücü’nde kaleci Korcan Çelikay’ın iyi performansı sonuca yetmedi. Bu galibiyetle Çaykur Rizespor, Galatasaray deplasmanı öncesi moral depolarken Ankaragücü çözüm arayışlarına devam edeceğe benziyor.

26 Ekim Cumartesi günü Spor Toto Süper Lig 3 karşılaşmaya sahne oldu. Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor’u yenerek etkileyici iç saha performansını sürdürdü. Lider Aytemiz Alanyaspor, Gaziantep deplasmanında 2 puan bırakırken şampiyonluk adayı Fenerbahçe etkileyici bir performans sonucu İttifak Holding Konyaspor’u gole boğdu.

Demir Grup Sivasspor 2-1 Antalyaspor
Goller: 51’ Emre Kılınç, 77’ Mustapha Yatabare / 83’ (P) Serdar Özkan
Maçın Oyuncusu: Emre Kılınç

  • Demir Grup Sivasspor’un iç sahadaki etkileyici performansı devam ediyor. Sivas’ta oynanan 5 maçta toplanan 13 puan takımı 5. sıraya kadar yükseltmiş durumda. Milli oyuncu Emre Kılınç’ın yıldızlaştığı maçta Antalyaspor’u 2-1 geçen Demir Grup Sivasspor’da moraller yerinde. Haftaya Yukatel Denizlispor’a konuk olacak olan Yiğidolar’ın gözü yükseklerde. Antalya cephesindeyse yine savunmada yapılan bireysel hata pahalıya patladı. Gayet kontrol altında giden karşılaşmada Ondrej Celustka’nın büyük hatası Demir Grup Sivasspor’a golü getirdi. Öne geçtikten sonra kontrolü bırakmayan ev sahibi ekipte golün sahibi ve maçın yıldızı Emre Kılınç mükemmel bir orta ile Yatabare’ye asist yaptı ve skor 2-0’a geldi. 14. sıraya düşen Antalyaspor Serdar Özkan’ın penaltı golüyle umutlansa da kalan sürede sonuç değişmedi.

Gaziantep FK 1-1 Aytemiz Alanyaspor
Goller: 90’ Jean Armel Kana-Biyik / 33’ Papiss Cisse
Maçın Oyuncusu: Jean Armel Kana-Biyik

  • Lider Aytemiz Alanyaspor ligin dinamik ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü’ne konuk oldu. Golcüsü Papiss Cisse’yle öne geçen Akdeniz ekibi 90. dakikada duran top organizasyonunda Jean Armel Kana-Biyik’a mani olamayınca 2 puanı Gaziantep’te bıraktı. 4 maçtır galip gelemeyen Gaziantep Futbol Kulübü haftaya ligin formsuz ekibi Ankaragücü karşısında bu kötü gidişatına dur demek isteyecek. Aytemiz Alanyaspor’sa ligin zirvesini yakından ilgilendiren maçta evinde Başakşehir’i ağırlayacak.  

Fenerbahçe 5-1 İttifak Holding Konyaspor
Goller: 11’ Garry Rodrigues, 14’ Zanka, 28’ Ozan Tufan, 78’ Luiz Gustavo, 82’ Vedat Muriqi / 16’ Serdar Aziz (kendi kalesine)
Maçın Oyuncusu: Garry Rodrigues

  • Denizli deplasmanından 3 puanla döndükten sonra şampiyonluk yolundaki rakiplerinin birbiriyle oynayacağı haftada galibiyete her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan Fenerbahçe sonuca erken gitti. İttifak Holding Konyaspor gibi yerleşik takım savunmasını ekol haline getirmiş bir ekibi yatay paslarla açmanın zor olacağını bilen Ersun Yanal, Moses’ın da sakatlıktan dönmesiyle dikine top sürebilen 2 kanat oyuncusuna sahip olmanın avantajını kullandı. Konya ekibinin en önemli oyuncularından biri olan Serkan Kırıntılı geçen hafta gördüğü kırmızı kart sonucu cezalı durumdaydı ve Kocaman’ın öğrencileri Şükrü Saraçoğlu’na yedek kaleci Ertuğrul Taşkıran’la çıktı. Bu sebeple Yanal’ın maç planında uzaktan şutlarla rakip kaleyi yoklamak vardı. Nitekim kilit de böyle açıldı. 11. dakikada Garry Rodrigues harika bir golle Ertuğrul’u mağlup etti. Golün hemen ardından Victor Moses’ın ceza sahasına dikine girerek kale ağzına kestiği topa dokunan Zanka, Fenerbahçe’ye 14 dakikada 2 farklı üstünlüğü getirdi. Girdiği şoktan kurtulmaya çalışan konuk ekipte Nejc Skubic’in harika ortası Serdar Aziz’in ters dokunuşuyla Fener ağlarına girince Konyaspor bir anda yeniden oyunun içine girdi. 28. dakikada Ozan Tufan, İngilizlerin box to box midfielder diye tabir ettiği iki yönlü orta saha oyuncusu nasıl oynar bize gösterdi ve savunmaya yardıma gelip çıkarttığı topu rakip ağlarla buluşturarak skoru 3-1’e taşıdı. Kontrolü elden bırakmayan Fenerbahçe’de Luiz Gustavo 78. dakikada kulüpteki ilk golünü atarken golcü Vedat Muriqi de adeta bir füzeyle skoru tayin eden golü buldu, 5-1. Fenerbahçe haftaya karmakarışık durumdaki Kayseri’ye konuk olacak.

27 Ekim Pazar günü 4 karşılaşmaya sahne oldu. Beşiktaş-Galatasaray derbisi haricinde oynanan 3 maçta da sahadan mağlup ayrılan takımların teknik direktörleri istifa etti. Btc Türk Yeni Malatyaspor’un İstikbal Mobilya Kayserispor’u 4-0 yendiği maçta Samet Aybaba, Yukatel Denizlispor’un deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-0 yendiği maçta Mustafa Kaplan ve Kasımpaşa’nın deplasmanda Göztepe’yi 4-1 yendiği maçta Tamer Tuna görevinden ayrıldı.

Btc Türk Yeni Malatyaspor 4-0 İstikbal Mobilya Kayserispor
Goller: 14’ Mitchell Donald, 77’ (P) Adis Jahovic, 86 ‘ Thievy Bifouma, 90’ Ben Rienstra (kendi kalesine)
Maçın Oyuncusu: Afriyie Acquah

  • Ev sahibi ekip baştan sona üstün olduğu mücadelede sezon boyunca krizden kurtulamayan İstikbal Mobilya Kayserispor’u 4-0 yendi. Kayseri ekibinde Samet Aybaba maçın sonunda görevinden ayrıldığını açıkladı. Haftaya Fenerbahçe’yi konuk edecek olan İstikbal Mobilya Kayserispor’da teknik direktörlük görevine kimin getirileceği merak konusu.

Gençlerbirliği 0-2 Yukatel Denizlispor
Goller: 34’ Olcay Şahan, 90’ (P) Radoslaw Murawski
Maçın Oyuncusu: Zakarya Bergdich

  • Sezona ikide ikiyle başlayan Ege temsilcisi bir daha galip gelememişti. Başkentten çıkarılan 3 puanla 6 maçlık galibiyet hasreti de sona ermiş oldu. Mehmet Özdilek yönetiminde ilk deplasmandan galibiyetle ayrılan Yukatel Denizlispor’da sol bek Zakarya Bergdich maça damga vurdu. Savunma anlamında görevini eksiksiz yerine getiren Faslı oyuncu ilk golün de asistini yaptı. 34. dakikada sol kanattan sıfıra inip ceza sahasında müsait pozisyonda Olcay Şahan’ı topla buluşturan oyuncu haftanın etkili performanslarından birine imza attı. Son dakikada kazanılan penaltıyı da takımın penaltıcısı Radoslaw Murawski gole çevirince Denizli ekibi deplasmanda galip geldi. Gençlerbirliği tarafındaysa yapısal sorunlar sürüyor. Teknik direktör Mustafa Kaplan maçtan sonra istifa etti. Haftaya İttifak Holding Konyaspor deplasmanına gidecek olan takımda göreve kimin getirileceği henüz belli değil.

Göztepe 1-4 Kasımpaşa
Goller: 45’ Berkan Emir / 27’ Haris Hajradinovic, 51’ (P) Ricardo Quaresma, 76’ Mustafa Pektemek, 90’ Yusuf Erdoğan
Maçın Oyuncusu: Haris Hajradinovic

  • Ligin istikrarsız ekiplerinden Kasımpaşa, zor gol yiyen Göztepe’ye 4 gol atarak ne kadar sürprize teşne bir ekip olduğunu yeniden gözler önüne serdi. Boşnak yıldız Haris Hajradinovic takımını adeta bir komutan gibi yönetti. Eşitliği bozan golü atan yıldız oyuncu maçın da en değerli oyuncusuydu. Berkan Emir’in kornerden attığı golle soyunma odasına moralli giren Göztepe ikinci yarı aynı mukavemeti gösteremeyince ortaya dramatik bir tablo çıktı. Tamer Tuna’nın görevden ayrıldığı İzmir ekibi yeni teknik direktör arayışında.

Beşiktaş 1-0 Galatasaray
Gol: 69’ Umut Nayir
Maçın Oyuncusu: Umut Nayir

  • Abdullah Avcı pragmatist bir tavır sergileyerek artık neredeyse saplantı seviyesine ulaşacak olan topa sahip olma sevgisini en azından 1 maçlığına rafa kaldırdı. Bu plan dahilinde Adem Ljajic yedek soyundu. Galatasaray orta sahasındaki üretim sıkıntısının farkında olup topu onlara bırakan, kazandığındaysa doğrudan ve hızlı şekilde atağa çıkan bir Beşiktaş izledik. Temposu iyice düşen ve yorulan Galatasaray orta sahasına karşı Adem Ljajic 65’te oyuna girerek cilayı yapmaya başladı. 69. dakikada Caner Erkin’in müthiş ortasına iyi yükselen Umut Nayir takımına galibiyeti getirdi. Derbi hakkındaki daha teknik detayları köşemde kaleme almıştım.

Spor Toto Süper Lig’de 9. haftanın son maçı Fatih Terim Stadı’nda Başakşehir ve Trabzonspor arasında oynandı.

Başakşehir 2-2 Trabzonspor
Goller: 67’ (P) Edin Visca, 78’ Martin Skrtel / 61’ (P) Daniel Sturridge, 90+5 Alexander Sörloth
Maçın Oyuncusu: Alexander Sörloth

  • Haftanın seyir zevki yüksek karşılaşmalarından Başakşehir-Trabzonspor maçı karşılıklı gollerle 2-2 berabere sonuçlandı. Sahada bireysel performans olarak çok da öne çıkan bir oyuncu bulunmasa da maçın oyuncusunu 90+5’te attığı golle takımına 1 puanı getiren Alexander Sörloth olarak görüyorum. İki takımın da gollerini penaltıdan ve kornerden bulmuş olması da maçın ne kadar enteresan olduğunun göstergesi. Savunma zafiyeti süren Trabzonspor bu sezon oynadığı her resmi maçta gol yedi. Başakşehir de son dakikada Sörloth’a mani olamayınca 1 puana razı oldu. Ev sahibi ekip bu statta 90+’ları biraz daha dikkatli oynasa şu an 18 puanla 2. sırada yer alacaktı. Başakşehir haftaya lider Aytemiz Alanyaspor’a konuk olacak. Trabzonspor’sa evinde şu an teknik direktörü bulunmayan Göztepe’yi ağırlayacak.

İşte Spor Toto Süper Lig’de 9. haftanın takımı:

Spor Toto Süper Lig’de 9. Haftanın öne çıkan performanslarına göz atıyoruz.   

  • Haftanın golü: Vedat Muriqi v İttifak Holding Konyaspor
  • Haftanın asisti: Emre Kılınç v Antalyaspor
  • Haftanın teknik direktörü: Mehmet Özdilek
  • Haftanın hayal kırıklığı: Fenerbahçe karşısında İttifak Holding Konyaspor’un savunma performansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263