banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

Fonbulucu'dan 'mobil' fonlama

Lider paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu, girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemine yeni bir değer daha katarak, Türkiye’nin ilk IOS ve Android mobil kitle fonlaması uygulamasını sisteme kazandırdı.İSTANBUL (İGFA) - Geçtiğimiz yıl Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’dan lisans alarak paya dayalı kitle fonlaması sitemini ülkemizde hayata geçiren ilk platform olan fonbulucu, Türkiye’nin ilk IOS ve Android mobil kitle fonlaması uygulamasını hayata geçirerek bir yeniliğe daha imza attı.

Akıllı telefonlarla fnb.lc/mobil üzerinden indirilebilen uygulamayla, fonbulucu üzerinden fonlamaya çıkan girişimlere ortak olmak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcıların işlemleri çok daha kolay ve pratik hale getirildi.  

fonbulucu Platformları Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız, paydaşları olan e-devlet, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ve Takasbank gibi güvenilir kurumlarla geliştirdikleri sistem sayesinde tamamen dijitalleşen bir ekosistem oluşturduklarını söyledi. Gerçek ve tüzel kişilerin, kurumsal yatırımcılarla halkın girişimlere beraberce yatırım yapmasını sağlayarak sermayenin tabana yayılması ilkesini benimsedik ve bunun için platformumuzda yatırımcı bariyerini 1 liraya kadar indirdiklerini belirten Yıldız, "Geldiğimiz noktada kuruluşumuzdan bugüne sadece öz sermaye bazında 420 kat büyüdük. İlk girişim fonlamamızdan bu yana fonlama hacmini 170 kat artırdık. Şirketlerin ya da sosyal girişimlerin büyümesi, ülke ekonomilerinin gelişmesi, inovatif iş modelleriyle dünya pazarlarında rekabet edebilen organizasyonların kurulması için bu modelin çok daha aktif biçimde kullanılması gerekiyor. Sistemin daha aktif hale gelebilmesi için de yeni araçların sisteme dahil edilmesi şart. Bu anlayışla yine ülkemiz için bir ilk olan IOS ve Android mobil kitle fonlaması uygulamasını devreye aldık" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263