Dün akşam saatlerinde İstanbul’un Beyoğlu semtinde meydana gelen patlama bir kez daha yüreğimizi ağzımıza getirdi, Patlamadan saatler sonra İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini 50 vatandaşımızın da yaralandığı belirtildi.

Terörden çok çekmiş bir ülkenin vatandaşı olarak böylesi olaylar bizi derin endişe ve korku içerisine düşürüyor, Özellikle gelecek yıl haziran ayında yapılacak olan seçim öncesi böylesi bir patlamanın meydana gelmesi 84 milyon vatandaşı derin endişelere sevk ediyor.

İstanbul’da nüfus bir rivayete göre 16 milyon bir başka rivayete göre 20 milyon, sayı ne olursa olsun İstanbul bu nüfusu ile dünyada var olan yüzlerce ülkeden daha büyük bir yerleşim merkezi.

Bugün İstanbul’da dünyada var olan tüm ülkelere mensup çok ayıda insanın bulunduğunu artık hepimiz kabul ediyoruz, Özellikle son dönemlerde sayıları olağanüstü artan ve arap ülkelerinden gelen insanların oluşturduğu yoğunluk İstanbul’u ister istemez dünyanın ilgi duyduğu bir yerleşim merkezi olarak ön plana çıkartıyor.

Dolayısı ile Türkiye’nin başka şehirlerine nazaran İstanbul’da meydana gelen olumsuz bir hadise dünyanın tüm ülkeleri tarafından da “Ne oluyor.?” sorusunun yöneltilmesine vesile oluyor.

İstanbul’da meydana gelen bir hadise ister istemez vatandaşın sosyal hayatı ile birlikte tüm Türkiye’nin ekonomisini de olumsuz yönde etkiliyor, herkesi büyük bir karamsarlığa yöneltiyor.

Tuzla’dan başlayan ve Silivri’ye kadar devam eden alan içerisinde yaşayan 20 milyon civarında insan gün içerisinde var olan ulaşım araçları vesilesi ile yurt dışına gidiyor geri geliyor, yine İstanbul’daki hava alanları üzerinden Türkiye’nin dört bir yanına seyahatler yapılıyor.

Yurt dışı yolculuklarımız sırasında yabancı turistler ile yaptığımız sohbetler sırasında kendilerine “Türkiye’yi ne kadar tanıyorsunuz.?” diye sorduğumuzda tamamının cevabı “İstanbul-Antalya ve Bodrum” oluyor ama tamamında ilk tercih İstanbul şeklinde.

Pek çoğunun genel merkezi yada müdürlükleri İstanbul’da bulunan firmalar markalarını büyütmek için Türkiye’nin diğer şehirlerinden gelen bayilik tekliflerini de genellikle “Taşra” olarak değerlendiriyor ve elden geldiği kadar İstanbul dışına çıkmamaya gayret ediyorlar.

Bu yüzden İstanbul’da alınması gereken güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde olması sadece vatandaşlarının can güvenliği olarak düşünülmemeli, yukarıda da belirttiğimiz gibi İstanbul’da meydana gelen bir terör hadisesi Türkiye ile birlikte dünyanın nerede ise tüm ülkelerini direk olarak ilgilendiriyor.

İstanbul’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz, yarılara acil şifalar temenni ediyoruz, Devletimizden de bu işin arkasında kim varsa bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini ve olayın tüm detayları ile aydınlatılmasını istiyoruz.

Türkiye teröre teslim olacak bir ülke değildir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263