Ersun Yanal, oyun şablonu olarak Galatasaray deplasmanına çıkardığı takımı sürdü sahaya. Tek fark o gün stoperde Jailson’un partneri Zanka’ydı, bugünse bu görevi Serdar Aziz yerine getirdi. Topa tamamen hakim olup set hücumunu anahtar pasla tamamlayarak kaleye gitmek isteyen Fenerbahçe bu planı ancak 45. dakikada uygulayabilince Ersun Yanal ilk yarıda hedeflediği oyuna ulaşamamış oldu.

İkinci yarıya Tolga Ciğerci-Garry Rodrigues değişikliğiyle başlayarak daha direkt ve hızlı bir hücum planına geçen Fenerbahçe aradığı golü çok çabuk buldu. Vedat Muriqi’in ortasında ceza sahasında düzgün bir kafa vuruşu yapan Max Kruse bu sezon ilk defa deplasmanda rakip ağları sarstı ve kaybolmak üzere olan özgüvenini kurtardı.

Gaziantep cephesi geri düştükten sonra risk dozunu arttırdı ve direkt toplarla Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalıştı. Önemli pozisyonları da bulan ev sahibi ekip gerek Altay Bayındır’ın gerekse beceri eksikliğinin kurbanı oldu ve eşitliği bulamadı.

70-90 arası tabiri caizse ölüp ölüp dirilen Fenerbahçe 90+1. dakikada golcüsü Vedat Muriqi’in Ozan’dan aldığı pasta yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara göndermesiyle maçı kapattı.

Altay Bayındır, Max Kruse ve Vedat Muriqi gecenin başarılı isimleri arasında yer alırken Emre Belözoğlu özellikle 60. dakikadan sonra maçtan tamamen düştü. Ersun Yanal’ın Emre’ye bu kadar sabretmesi anlam veremediğim noktalardan biri oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263