banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Balkan Orkestrası'ndan uluslararası coşku

Bu yıl 60’sı gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Festivali’nin konuğu Barcelona Gipsy Balkan Orchestra oldu.BURSA (İGFA)- Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Atış Şirketler Grubu ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Festivali, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra’nın eğlenceli müzikleriyle şenlendi.

Konser öncesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri Fehim Ferik ile Ipoint Acoustic Genel Müdürü Hakan Ağalar, grubun vokali Margarita Abita ile gecenin sürpriz ismi Suzan Kardeş’e festival özel plaketi sundu.

Grupla yolunun Beyoğlu Kültür Yolu etkinliğinde kesiştiğini belirten Balkan müziğinin güçlü sesi Suzan Kardeş, “Bursa’ya konser için geldiklerini öğrenince, ben de en sevdiğim kentlerden biri olan, soydaşlarımızın da yoğunlukta yaşadığı bu kente ve bu güzel festivale katılarak sürpriz yapmak istedim. Ancak bu grupla birlikteliğimiz burada bitmeyecek. Renkli müziklerini ve Balkan ezgilerini tüm Türkiye’ye birlikte yayacağız” dedi.

İspanya’nın Barselona kentinde kurulan grup, Doğu Avrupa, Güney Amerika, İspanya ve Orta Doğu bölgelerindeki müzikten ilham alarak, kendi müzik tarzlarıyla Bursalı sevenlerinin karşısına çıktı. Klezmer müziği, Jazz Manouche ve Roma müziği dahil olmak üzere birçok müzikal etkiden yararlanarak oluşturdukları tarzlarıyla izleyenlere keyifli gece yaşatan grup, seyirciden büyük alkış aldı. 7 farklı ülkeden müzisyenin oluşturduğu Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, renkli sahneleri ve hareketli şovlarıyla Açıkhava Tiyatrosu’nu coşturdu.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra ve Suzan Kardeş, festivale katılanlara muhteşem bir müzik ziyafeti yaşattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263