banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Bu hafta yerel ve bölgesel yağışlar hakim

Meteoroloji'nin yayınladığı 5 günlük hava durumu raporuna göre, yurt genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışla birlikte sıcaklıklarda düşecek. Yurt genelinde bu hafta soğuk hava etkili olacak.ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin raporuna göre, hava sıcaklıklarının bugün mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI

Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenirken, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

İşte yurtta 5 günlük yurtta hava durumu tahminleri şöyle:

17 Mayıs Salı

18 Mayıs Çarşamba

19 Mayıs Perşembe

20 Mayıs Cuma

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263