banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Tarihi konak Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Kütahya Belediyesi, Enerji Kentleri Birliği'nin encümeninde

Enerji Kentleri Birliği, 2023 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısını Balıkesir’de yaptı. Meclis Toplantısına Katılan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, yapılan seçimlerde Birlik Daimi Encümen üyeliğine seçildi.BALIKESİR (İGFA) - Türkiye’de 150 belediyenin üyesi olduğu Enerji Kentleri Birliği (EKB) 2023 Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Balıkesir’in Edremit ilçesinde yapıldı.

Toplantıya, Enerji Kentleri Birliği Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, birlik üyesi belediye başkanları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Zolan, 1997 yılında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği adıyla kurulan ve 2019 yılında Enerji Kentleri Birliği adını alan birliğe bugüne dek emek veren birlik başkanları ve meclis üyelerine teşekkür etti. Türkiye’de 71 ilde jeotermal kaynak potansiyelinin yanı sıra yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitlenmesiyle isim değişikliğinin yapıldığını anlatan Başkan Zolan, enerjinin önemine dikkati çekti.

Enerjinin günümüzde artık daha da önem kazandığının altını çizen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, bu alanda Kütahya Belediyesi'nin hayata geçirdiği projelerden söz etti.

Enerjinin doğru ve verimli kullanılması adına özellikle belediyelere büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Başkan Işık, Kütahya Belediyesi olarak enerji alanında var olan yatırımlara ilave projelerle devam edildiğini belirtti. Başkan Işık, Türkiye’nin, özellikle yenilenebilir enerji alanında zengin bir ülke olduğunu ifade ederek, Enerji Kentleri Birliği’ne önemli görevlerin de düştüğünü söyledi.

Bu arada Enerji Kentleri Birliği 2022 Yılı Faaliyet Raporu sonrası encümen, plan bütçe komisyonu ve hesap komisyonu seçimleri yapıldı.

Başkan Işık, yapılan seçimlerde Birlik Daimi Encümen Üyeliğine seçildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263