banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Rami Kütüphanesi’ne ziyaretler 113 bin 500'ü geçti

İstanbul'da açılışı 13 Ocak günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Rami Kütüphanesi, açılış sonrası vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un en büyük Avrupa’nın ise sayılı kütüphanelerinden biri olan Rami Kütüphanesi’ni ilk 5 günde toplam 113 bin 500 kişi ziyaret etti.

Rami Kütüphanesi Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre açılış sonrası ilk gün olan 14 Ocak’ta kütüphaneyi 30 bin kişi ziyaret ederken, 15 Ocak günü bu rakam 47 bine çıktı. Açılışı takip eden ilk haftada toplam ziyaretçi sayısı 113 bin 500’ü geçti.

Vatandaşlar özellikle gençlik ve çocuk kütüphaneleri ve okuma salonlarına yoğun ilgi gösterirken, kütüphane bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyorlar.

7 gün 24 saat hizmet verecek olan Rami Kütüphanesi’nde 2 milyondan fazla kitap bulunuyor.

220 dönümlük alan içinde, 36 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip olan Rami Kütüphanesi, 51 bin metrekarelik peyzaj alanıyla Avrupa’nın en büyük kapalı peyzaj alanına sahip kütüphanesi ünvanına sahip. 4 bin 200 kişilik oturma kapasitesi olan komplekste vatandaşlar için çorba ve çay dağıtımı yapan noktalar da bulunuyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263