banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Türkiye'de bugün hava nasıl olacak?

Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Kocaeli, Sakarya, Trabzon, Batman ve Siirt çevreleri ile ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nu doğusu ve Artvin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Kocaeli, Sakarya, Trabzon, Batman ve Siirt çevreleri ile ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nu doğusu ve Artvin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ve gece saatlerinde Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 4 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı, Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların, bu akşam ve gece saatlerinde Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı, Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE 8°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 10°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ 7°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 7°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 0°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 6°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 12°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde sağanak yağışlı

MUĞLA 6°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 6°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 10°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde sağanak yağışlı

HATAY 6°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde kıyıları sağanak yağışlı

K.MARAŞ 2°C, 16°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 2°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR 2°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA 1°C, 18°C

Parçalı bulutlu

SİVAS -5°C, 10°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Sinop dışında) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

BOLU 2°C, 17°C

Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

DÜZCE 5°C, 21°C

Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

KASTAMONU 1°C, 17°C

Parçalı çok bulutlu, bu gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK 8°C, 19°C

Parçalı çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Trabzon çevrelerinin sağanak ve Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA 1°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 5°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT 0°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 2°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

ELAZIĞ -3°C, 11°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM -13°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde kar yağışlı

KARS -8°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

MALATYA -2°C, 14°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Siirt ve Batman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN 0°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR -1°C, 13°C

Parçalı bulutlu

GAZİANTEP 1°C, 15°C

Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA 2°C, 14°C

Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Ege’de fırtına; Marmara ile Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar sağanak yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan, bugün (Cuma) akşam saatleri ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra doğusu güneydoğudan 4 ila 6; Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, bugün (Cuma) akşam saatleri ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra batısı 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) akşam saatlerinde doğusu sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, zamanla 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Güneyli yönlerden 4 ila 6, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde 7, öğle saatlerinden itibaren 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, zamanla 3,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan; Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar kuzeybatıdan 7 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar 1,25 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263