banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Aile içi ve kadına şiddet masaya yatırıldı

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

BALIKESİR (İGFA) - Balıkesir İli Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısında, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun tüm kesimlerinin sürece dahil edilmesiyle uygulanacak sürekli, etkili ve önleyici çalışmalar görüşüldü.

Toplantıda Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Ayşe Atalay tarafından yapılan sunumda 2019-2020-2021-2022 yıllarına ait Kadına Yönelik Şiddet İstatistikleri, alınan tedbir kararları, olayların analizleri, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Kadına yönelik şiddet vakalarında müdahaleye hız kazandırdığı bilinen ve bir çok olumsuzlukla sonuçlanacak vakanın önüne geçilmesini sağlayan KADES uygulaması hakkında Balıkesir genelinde 183 bin 536 kişiye bilgilendirme yapıldığı ve 42 bin 686 kişinin ise akıllı telefonlarına uygulamayı indirmelerinin sağlandığı bildirildi.

Mücadelede hedefin her zaman sıfır vaka olduğuna vurgu yapan Vali Şıldak, “KADES” uygulamasının bilinirliğinin arttırılması için çalışmaların yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Şıldak, vatandaşların bilinçlendikçe KADES uygulamasının etkisinin hissedilir şekilde arttığını dile getirdi. Aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla; eğitim faaliyetleri, vatandaşların yoğunlukla bulunduğu alanlarda stant açılması, broşür dağıtılması, afiş/pankart asılması gibi çeşitli toplumsal farkındalığı üst noktaya taşıyacak faaliyetlere ağırlık verilmesi de planlanan çalışmalar arasında yer aldı.

Şiddet mağduru kadınların korunmasında teknik araç ve yöntemlerin kullanılması kapsamında başlayan Elektronik Kelepçe Uygulamasının da mücadeleye destek veren yöntemler arasında yer aldığı belirtildi. Ayrıca toplantıda şiddetin önlenmesinde etkin rol alan kurumlar tarafından yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Revize edilmesi gereken uygulamalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin önemine değinen Vali Şıldak, kadına yönelik şiddette toplumsal  bir farkındalık oluştuğunu sözlerine ekledi. Şıldak, “Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm ülkemizde olduğu gibi İlimizde de üst seviyede bir duyarlılıkla gayretli çalışmalar yürütüyoruz. Her olayı bütün birimlerimiz titizlikle inceliyorlar. Bunlar çok fazla sebepleri birleştiren, evveliyatı da olan, incelenmesi gereken çok yönlü hadiseler. Tabi ki bu olayları tamamen yok etmek zor fakat devlet olarak kurumlarımızla iyi bir koordinasyonla bu mücadeleyi veriyoruz. Bu toplantılarla aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede tedbirler ve uygulama süreçlerinin etkinliğinin arttırılmasını amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun olduğu alanlarda stant açılması, eğitim verilmesi, broşür dağıtılması, afiş ve pankart asılması gibi toplumsal farkındalığı en üst noktaya taşıyacak faaliyetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Tüm kadınların KADES’i yüklemelerini sağlayacağız. Kadına yönelik şiddette sıfır vaka hedefimize ulaşmak için çalışmalarımızı koordinasyon içerisinde yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263